Sport

Go Ahead Eagles in De Kuip niet opgewassen tegen Feyenoord

Go Ahead Eagles heeft zaterdag geen resultaat kunnen boeken in het uitduel bij Feyenoord. In De Kuip ging de Deventer formatie met 3-1 onderuit. De ploeg van trainer/coach René Hake hield in de eerste helft lang stand, maar moest in de extra tijd het eerste doelpunt incasseren. In de tweede helft scoorde Feyenoord ook twee keer, waarna Sylla Sow uiteindelijk de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Met rouwbanden kwamen de spelers van Feyenoord het veld op, om vervolgens een minuut stilte te houden voor de omgebrachte 43-jarige docent, een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter. Zij kwamen donderdag om bij een schietpartij in het Erasmus MC en in een nabijgelegen woning. Na 12 minuten was er richting de nabestaanden ook nog een mooi gebaar vanuit het publiek, toen het You’ll Never Walk Alone werd ingezet door de ruim 47.000 supporters.

Na de emotionele start van de wedstrijd, ging het publiek in Rotterdam er eens goed voor zitten. De wedstrijd beloofde op voorhand namelijk spektakel. Feyenoord won de laatste vier competitiewedstrijden allemaal en scoorde daarin 21 keer. De laatste twee thuisduels in De Kuip eindigden in 6-1. De ogen waren vooral weer gericht op Santiago Giménez. De Mexicaan scoorde tegen Ajax drie keer en stond na zes wedstrijden al op negen doelpunten.

Handsbal

Maar Feyenoord had het moeilijk in de eerste helft. Er waren kleine kansjes voor Dávid Hancko, Igor Paixao en Calvin Stengs, maar Go Ahead Eagles hield goed stand. Al leek het vijf minuten voor rust toch mis te gaan voor de Deventenaren. Mats Wieffer won een duel op het middenveld en kon de bal meegeven aan Yankuba Minteh. De aanvaller scoorde vervolgens met een droge knal, maar door een handsbal van Wieffer in zijn gewonnen duel ging het doelpunt niet door. Maar de Gambiaan kon voor rust nog wel juichen. Minteh kreeg de bal aan zijn voet, liet hem niet meer los en schoof de bal vervolgens door de benen van doelman Jeffrey de Lange heen.

Na rust kwam Feyenoord op een veilige 2-0 voorsprong. Een mooie aanval eindigde via Quilindschy Hartman bij Calvin Stengs, die van dichtbij de tweede treffer tegen de touwen kon lopen. Giménez had nog niet gescoord in dit duel en dat leek ook niet te lukken toen hij twintig minuten voor tijd van dichtbij keihard de paal raakte. Maar een kwartier voor tijd was de Mexicaan daar alsnog. Uit de draai tekende hij voor 3-0. Daarna verliet de spits, met zijn tiende competitietreffer op zak, meteen het veld. Hij werd vervangen door Ayase Ueda. De Japanner scoorde niet meer. Go Ahead deed dat wel. Sylla Sow kon nog voor een eretreffer tekenen voor de uitploeg.

Wedstrijdkarakteristieken

Feyenoord-Go Ahead Eagles 3-1 (1-0).

45+2’ Yankuba Minteh 1-0.

56’ Calvin Stengs 2-0.

76′ Santiago Giménez 3-0.

85′ Sylla Sow 3-1.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Gele kaart: Igor Paixão (Feyenoord), Gerrit Nauber, Jamal Amofa (beiden Go Ahead Eagles).

Feyenoord: Timon Wellenreuther; Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (84′ Marcos López); Calvin Stengs (78′ Ondřej Lingr), Mats Wieffer, Quinten Timber (84′ Thomas van den Belt); Yankuba Minteh (84′ Javairô Dilrosun), Santiago Giménez (78′ Ayase Ueda), Igor Paixão.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa (77′ Pim Saathof), Gerrit Nauber, Bas Kuipers; Evert Linthorst (60’ Enric Llansana), Philippe Rommens; Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (77′ Rashaan Fernandes); Victor Edvardsen (77′ Sylla Sow).

Fotografie: Erik Pasman