Sport

Go Ahead Eagles buigt voor kersverse kampioen Feyenoord

Go Ahead Eagles is er vanmiddag niet in geslaagd om het titelfeest van Feyenoord met een weekje uit te stellen. De Rotterdammers kwamen al snel op voorsprong in de eigen Kuip en gaven dit vervolgens niet meer uit handen. Voor Go Ahead Eagles lijkt de kans op een plek in de play-offs om Europees voetbal flink te slinken na deze nederlaag. Met twee resterende wedstrijden op de planning bedraagt de achterstand op nummer acht SC Heerenveen nu vijf punten.

Ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Groningen – één week eerder – besloot René Hake om geen wijzigingen door te voeren en te starten met dezelfde elf basisspelers. Aan de hand van een prachtige sfeeractie van het Feyenoord-legioen betraden beide ploegen vervolgens omstreeks 16:40 uur het veld in Rotterdam. Scheidsrechter Allard Lindhout floot vervolgens vijf minuten later voor de aftrap van de wedstrijd.

Het werd al vrij snel duidelijk dat Feyenoord er geen gras over zou laten groeien deze middag. Ondanks de druk die er op de wedstrijd stond waren de eerste kansen dan ook voor de thuisploeg. Na vijftien minuten voetbal leidde dit dan ook tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Oussama Idrissi die aan de linkerkant de bal kreeg en Jeffrey de Lange vervolgens wist te passeren: 1-0. Amper drie minuten later was het wéér raak voor de Feyenoord. Ditmaal was het Santiago Gimenez die de trekker over wist te halen. Halverwege de eerste helft vond er een discutabel plaats in het strafschopgebied van Feyenoord. Bas Kuipers leek een vrije doortocht te krijgen richting het doel van Justin Bijlow. De aanvoerder werd van achteren aangetikt en ten val gebracht, maar de scheidsrechter beoordeelde dit niet als een onreglementaire overtreding. Even later werd Go Ahead Eagles wederom gevaarlijk toen een vrije trap van Philippe Rommens via een Feyenoord-hoofd op de Rotterdamse doellat belandde. In het restant van de tweede helft werd er niet meer gescoord door beide ploegen, waardoor we de rust in gingen met een 2-0 achterstand.

De tweede helft begon zonder wissels aan beide kanten. Het eerste échte wapenfeit van het tweede bedrijf resulteerde gelijk in de genadeklap. Het was vleugelspeler Igor Paixão die met de bal naar binnen trok en wonderschoon doel wist te treffen: 3-0. Deze treffer leek de Rotterdammers nog meer vleugels te geven, wat resulteerde in nog een aantal kansen. Jeffrey de Lange wist echter meerdere malen reddend op te treden en een verdere achterstand te voorkomen. In een poging om nog iets te forceren wisselde René Hake vier man tegelijk binnen de lijnen: Sylla Sow, José Fontán, Rashaan Fernandes en Enric Llansana. Tot veel extra dreiging wist dit echter niet direct te leiden. De wedstrijd kabbelde vervolgens in een sfeervolle Kuip richting het einde. Na 92 minuten voetbal werd er afgefloten en kroonde de tegenstander zich tot kampioen van Nederland. Voor Go Ahead Eagles resteren er nog twee wedstrijden; FC Volendam-thuis en SC Heerenveen-uit.

Wedstrijdkarakteristieken

Feyenoord – Go Ahead Eagles 3-0 (2-0)

15’ Oussama Idrissi 1-0
18’ Santiago Gimenez 2-0
54’ Igor Paixão 3-0

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart: Sebastian Szymański (Feyenoord), Mats Deijl (Go Ahead Eagles)

Feyenoord: Justin Bijlow; Marcus Pedersen (74’ Neraysho Kasanwirjo), Lutsharel Geertruida, David Hancko, Quilindschy Hartman; Mats Wieffer, Orkun Kökcü; Igor Paixão (62’ Alireza Jahanbakhsh), Sebastian Szymański (62’ Quinten Timber), Oussama Idrissi (90’ Danilo); Santiago Gimenez (90’ Javairô Dilrosun).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes (73’ José Fontán), Bas Kuipers; Bobby Adekanye (73’ Rashaan Fernandes), Philippe Rommens, Xander Blomme (73’ Enric Llansana), Oliver Edvardsen (73’ Sylla Sow); Isac Lidberg (90’ Darío Serra), Willum Willumsson.