Sport

Gastvrij en veilig genieten van wedstrijden

Begin deze maand presenteerde de KNVB de Roadmap Gastvrij en Veilig Voetbal. In de roadmap wordt aangegeven hoe alle betrokken partijen op basis van een intensieve samenwerking en een gezamenlijke aanpak een situatie nastreven waarbij voetballiefhebbers op een gastvrije en veilige manier kunnen genieten van wedstrijden in de Nederlandse stadions.

“Uiteraard hebben we de inhoud en strekking van de Roadmap Gastvrij en Veilig Voetbal ook bij Go Ahead Eagles tot ons genomen”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “We hebben dus oog voor de landelijk aangescherpte maatregelen zoals deze in de roadmap staan omschreven. De roadmap is voor ons echter vooral een bevestiging van de insteek waarvoor we bij Go Ahead Eagles enkele jaren geleden hebben gekozen aangaande het vormgeven van ons supportersbeleid. Daar verandert de roadmap voor ons niets aan: de lokale en individuele benadering blijft bij Go Ahead Eagles centraal staan. Dat houdt dus ook in dat we ons supportersbeleid niet volledig zullen aanpassen aan die ene procent die het voor 99% van de goedwillende supporters verpest.”

De lokale en individuele insteek blijft dan ook leidend binnen het supportersbeleid van Go Ahead Eagles. “Met zijn allen moeten we uiteraard wel beseffen dat er vanuit landelijk perspectief verscherpte maatregelen van kracht zullen blijven waar de aandacht op gericht zal zijn”, vervolgt Van Dop. “Zo zal de arbitrage tijdens wedstrijden strikt blijven letten op het gooien van voorwerpen en vloeistoffen naar het veld. Onze supporters hebben zich het afgelopen seizoen in dat opzicht gelukkig van hun meest positieve kant laten zien. Daar zijn we als club trots op. We gaan er daarom vanuit dat iedereen ook aankomend seizoen zijn gezonde verstand blijft gebruiken en alle energie vooral zal stoppen in het ondersteunen van ons team op het veld. Laten we er tijdens alle Eredivisiewedstrijden die we spelen één groot voetbalfeest van maken met z’n allen.”