Sport

Future Eagle Project levert Voetbalacademie €54.000 op

De Voetbalacademie van Go Ahead Eagles is onlangs gestart met het Future Eagle Project. Hierin worden de spelers van de Voetbalacademie aangemoedigd om zelf het heft in handen te nemen en op zoek te gaan naar bedrijven/particulieren die hen willen sponsoren. In totaal hebben de jeugdspelers van Go Ahead Eagles een bedrag van €54.000 opgehaald.

De opbrengst van het Future Eagle Project wordt volledig geïnvesteerd in de eigen Voetbalacademie. Nu de eindstreep van dit project  – voorlopig – is bereikt kan de conclusie getrokken worden dat het met de zelfredzaamheid en het doorzettingsvermogen van de Eagles-jeugdspelers wel goed zit. Vooraf had de Voetbalacademie alleen maar mogen hopen op zo’n mooi eindbedrag. Het harde werken van de Eagles-jeugdspelers wordt hiermee beloond. De zes verschillende jeugdteams hebben in totaal liefst 415 sponsoren aan zich weten te binden. Hoofd Opleidingen Jeugd Eric Whittie over dit project: “Onze spelers hebben zich fantastisch ingezet, waardoor het Future Eagle Project een geweldige uitkomst heeft met 415 sponsoren als eindresultaat. De totale opbrengst overtreft al onze verwachtingen en maakt mij ontzettend trots!”

Nog meer goed nieuws voor de Voetbalacademie. Tijdens de uitzending van het radioprogramma Code Rode Geel werd bekend wat het boek ‘In Deventer zingen we zo’ heeft opgebracht: €5.159,-.

Fotografie: Carlo Bruil/Rick Janssen