Sport

‘Fundament voor snelle terugkeer’

DEVENTER – De tranen van de degradatie uit de eredivisie zijn inmiddels gedroogd. Aan de Vetkampstraat werkt Dennis Bekking (rechts op foto) aan het leggen van een solide fundament, dat moet leiden tot een spoedige terugkeer van Go Ahead Eagles op het hoogste niveau. Op de burelen van gebouw Larenstein stippelt de technisch manager het beleid uit dat op technisch vlak de leidraad vormt voor een perspectiefrijke toekomst. “De club heeft de ambitie om structureel in de eredivisie te spelen.”

De nieuwe trainer Leon Vlemmings neemt op woensdag 5 juli de selectie van Go Ahead Eagles in Terwolde voor het eerst onder handen. Op kantoor naast de Adelaarshorst klopt het ‘technisch hart’ al wekenlang op volle toeren. De nieuwe eerste doelman Sonny Stevens heeft de overeenkomst gesigneerd die hem tot medio 2018 aan de eredivisie-degradant bindt. Henk van Bussel, de nieuwe spelersbegeleider huisvesting, mag de komende weken nog voor enkele andere nieuwe rekruten onderdak regelen.

 

Zonder verder in detail te treden, verwacht de technisch manager de spelersgroep de komende weken gericht te kunnen aanvullen. “Er komen waarschijnlijk nog één of twee middenvelders bij. In de verdediging willen we ons nog op één positie versterken en voor op de vleugel zoeken we nog iemand. We streven naar een selectie van twintig spelers: achttien veldspelers plus twee keepers. En twaalf spelers plus twee keepers voor het tweede”, rekent Bekking voor hoe hij uiterlijk voor het sluiten van de transferwindow op 31 augustus kwantiteit met kwaliteit hoopt te hebben verenigd.

 

Eigen opleiding

 

Behalve Stevens verwelkomde Bekking de eveneens van FC Twente afkomstige middenvelders Tim Hölscher (links op foto) en Brem Soumaoro. Verder linksbuiten Pieter Langedijk, afgelopen seizoen zeventien keer trefzeker en elf maal voorbereider namens RKC. Met Thijs Dekker, Dennis Hettinga, Patrick Maneschijn, Mark Spenkelink en Givan Werkhoven tekenden bovendien enkele talenten uit de eigen opleiding een contract voor de duur van één seizoen. Het vijftal mag gedurende de aanloop naar het nieuwe seizoen proberen een plekje in de selectie te veroveren.

 

Budget gezakt

 

Bekking verstopt zich niet, rekent erop dat Go Ahead Eagles komend seizoen bovenin meedraait. “Ons budget is behoorlijk gezakt in vergelijking met in de eredivisie. Met onze huidige begroting zitten we wel bovenin in de Jupiler League. Ik vind ook dat wij de ambitie moeten hebben om mee te doen om promotie. En mocht dat niet direct lukken, dan gaan we op de uitgestippelde koers verder. Het gaat vroeg of laat namelijk hoe dan ook resultaat opleveren. Als je met z’n allen beter wordt, wordt namelijk de hele club beter.”