Sport

Fris en blessurevrij nieuwe seizoen in

Lekker bootcampen om in het nieuwe seizoen fit aan de start te verschijnen bij de sportvereniging: dat deden de afgelopen week tientallen sporters van de Deventer en de Sallandse Sportploeg. En daar gaan ze de komende weken nog lekker mee door. Eindelijk kunnen de sporters met een beperking weer – samen met hun sportmaatjes – werken aan hun conditie en gezellig samen iets ondernemen.

De afgelopen anderhalf jaar is er voor de sporters met een (verstandelijke) beperking nauwelijks iets gekomen van sporten. Soms mocht en kon het even, maar het overgrote deel van de tijd hebben ze niet kunnen sporten. Ook de Special Olympics in Den Haag konden niet doorgaan.

“Een groot gemis, want behalve dat sporten gezond is en goed voor de conditie, misten de sporters ook hun sportmaatjes en de bijbehorende sociale contacten. Hopelijk kan er na de zomervakantie meer!” aldus Monica Sluiseman. “Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de Deventer Sportploeg en de Sallandse Sportploeg in samenwerking met Special Olympics Nederland deze zomer op verschillende locaties in Deventer en Raalte een heuse bootcamp onder het motto: ‘Scoor je PR’. De eerste bootcamps zijn afgelopen week gestart. De sporters krijgen les van ervaren, professionele trainers. En natuurlijk zijn er echte bootcampmaterialen. Een unieke kans voor alle sporters om elkaar weer te ontmoeten, conditie op te bouwen en na de zomer fris en blessurevrij van start te gaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en misschien wel een plekje bij de Special Olympics in 2022 in Twente. Vanzelfsprekend neemt iedereen de geldende coronaregels in acht.”

Conditie

“Het was een feest om ze weer te zien”, lacht voorzitter Kees van Hoof. ‘Ze hebben elkaar zo ongelooflijk gemist. Wij zijn heel blij dat Special Olympics Nederland ons de financiële middelen verschaft om deze bootcamps te organiseren. Wij hebben natuurlijk goede trainers, die de sporters ook goed kennen. Iedereen heeft er heel veel zin in!”

Niet alleen het feit dat de sporters elkaar zo lang niet hebben kunnen ontmoeten is een belangrijk item voor de bootcamps. Van Hoof: “Ik maak me ook wel degelijk zorgen over de conditie. De meesten hebben echt heel weinig aan sport gedaan, en dus is het nu extra fijn dat ze deze zomer al aan hun conditie kunnen werken. Dan staan ze straks echt fris en fit aan de start van het nieuwe seizoen!”

Vier locaties

Er is nog plek voor meer sporters, aldus Van Hoof. “Meld je even aan of kom een kijkje nemen. Dat kan op vier verschillende locaties en tijden: Ulebelt in Deventer, dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur; Keizerslanden in Deventer, dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur; Tijenraan in Raalte, donderdag van 19.30 tot 20.30 uur; RDC in Deventer, donderdag van 19.30 tot 20.30 uur. Meer informatie en aanmelden via Marit Martens, e-mail: maritscheers@deventersportploeg.nl