Sport

Elfstedenkruisje bij volle kaart

DEVENTER – Het is inmiddels voor velen een traditie: de uurwedstrijd en de mini-Elfstedentocht van de Deventer IJsclub (DIJC). Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan, maar nu de coronaregels zijn versoepeld, mag een grote groep schaatsers weer tegelijk het ijs op. Dat doen zij op zaterdag 5 maart in De Scheg.

Hoogtepunt van de ochtend is de mini-Elfstedentocht. De Scheg is voor die gelegenheid omgetoverd tot echt Elfstedenparcours, inclusief het bruggetje van Bartlehiem, klûnplekken, een bocht de verkeerde kant op en natuurlijk elf stempelposten. Inschrijving staat open voor kinderen van de basisschool. Iedereen die de tocht voltooit, krijgt na afloop een heus Elfstedenkruisje.

“Vergeet niet een muts en handschoenen mee te nemen, ook als het niet koud is. Dat is namelijk verplicht voor je eigen veiligheid”, aldus de organisatie.

Twee afstanden voor de jeugd
Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de jongste kinderen en kinderen die niet zo goed kunnen schaatsen. Zij rijden 3 kilometer. De oudere kinderen en goede schaatsers gaan om 10.30 uur van start voor 5 kilometer. Inschrijven kan diezelfde ochtend vanaf 9.00 uur op de ijsbaan. Er staat een inschrijfkraam ter hoogte van de fitnesstoestellen.