Sport

Eerste punt in nieuw kalenderjaar

Go Ahead Eagles heeft zondag het eerste punt van kalenderjaar 2022 bij mogen schrijven. Op bezoek bij Heracles Almelo kwam het team van trainer/coach Kees van Wonderen in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Kaj Sierhuis. Na de rust vocht Go Ahead Eagles zich terug in de wedstrijd en kwam het via een doelpunt van Isac Lidberg alsnog langszij: 1-1.

Het was Heracles Almelo dat al in de tweede minuut de eerste waarschuwing afleverde aan het adres van Go Ahead Eagles. Een lage voorzet van Luca de la Torre werd net naast het doel geschoven door Kaj Sierhuis. De spits aan Eagles-zijde – Isac Lidberg – liet in de 13de minuut de eerste kans voor Go Ahead Eagles noteren. De Zweed zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door Heracles-doelman Janis Blaswich. Aan de overzijde onderscheidde ook Eagles-doelman Andries Noppert zich door een poging van De la Torre katachtig uit zijn doel te halen. Ook de tweede kans voor Go Ahead Eagles kwam op naam van Isac Lidberg. Na een goede actie van Ragnar Oratmangoen had de Zweed zijn vizier echter te hoog gericht staan, waardoor zijn schot over het Almelose doel verdween. Na ruim een half uur spelen was het Heracles Almelo dat op voorsprong kwam in Erve Asito. In de omschakeling pakte Giacomo Quagliata de nodige meters. De linksback bediende Kaj Sierhuis, die de bal over Noppert in het doel stiftte: 1-0. De laatste twee doelpogingen in de eerste helft waren voor de spitsen van beide teams. Sierhuis kopte de bal in de handen van Noppert, terwijl Lidberg de bal over het doel van Blaswich schoot.

Het eerste team dat zich in de tweede helft liet gelden, was Heracles Almelo. Een counter van de Almeloërs werd net niet afgerond door Delano Burgzorg, die zijn afstandsschot naast zag gaan. Kort daarop was Iñigo Córdoba dicht bij de gelijkmaker na een prima actie van Lidberg. De clubtopscorer van Go Ahead Eagles kreeg echter net niet zijn voet tegen de lage voorzet van de Zweed. Amper een minuut later was het de beurt aan Andries Noppert om zich te onderscheiden door een laag schot van Sierhuis knap te keren. Nadat achtereenvolgens Joris Kramer, Iñigo Córdoba en Ragnar Oratmangoen niet wisten te scoren uit een ‘schiettentsituatie’ voor het doel van Heracles Almelo, was het in de 73ste minuut wél raak voor Go Ahead Eagles. Isac Lidberg werd door een fraaie dieptepass van Philippe Rommens gelanceerd en kreeg een vrije doortocht richting Janis Blaswich, waarna hij de bal in twee instanties binnenschoof: 1-1.

Het scheelde zelfs weinig of Go Ahead Eagles was als winnaar van het veld gestapt in Almelo. Twee minuten voor tijd bereikte Bas Kuipers met een lage voorzet Córdoba, maar de Spanjaard plaatste de bal nét langs de verkeerde kant van de paal. Door het 1-1 gelijkspel pakte Go Ahead Eagles het eerste competitiepunt in 2022.

Heracles Almelo-Go Ahead Eagles 1-1 (1-0).

32′ Kaj Sierhuis 1-0.

73′ Isac Lidberg 1-1.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Gele kaart: Navajo Bakboord, Noah Fadiga (beiden Heracles Almelo), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles).

Heracles Almelo: Janis Blaswich; Navajo Bakboord (82′ Noah Fadiga), Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata; Lucas Schoofs (82′ Sinan Bakis), Luca de la Torre, Orestis Kiomourtzoglu; Nikolai Laursen, Kaj Sierhuis, Bilal Basaçikoğlu (46′ Delano Burgzorg).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina (66′ Bas Kuipers), Jay Idzes, Joris Kramer, Mats Deijl; Boyd Lucassen (66′ Ogechika Heil), Philippe Rommens, Luuk Brouwers; Iñigo Córdoba, Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen.