Sport

‘Echt álles doen om te winnen’

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft Robert Maaskant (zie foto) aangesteld als hoofdtrainer. Maaskant tekende in Deventer een contract tot het einde van het seizoen. Hij is de opvolger van de vorige week ontslagen Hans de Koning.

Robert Maaskant (48) was in het verleden trainer van onder meer RBC Roosendaal, Willem II, FC Groningen, NAC Breda, Columbus Crew (Verenigde Staten), Dinamo Minsk (Wit-Rusland), Wisla Kraków (Polen) en al eerder bij Go Ahead Eagles. Bij die laatste club begon hij in 1989 ook zijn spelersloopbaan. “In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme”, vertelt technisch manager Dennis Bekking. “Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft.”
Robert Maaskant leidde maandagochtend zijn eerste training als nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles: “Ik kijk er oprecht ontzettend naar uit om met deze groep en bij deze club aan de slag te gaan. Ik ben een directe trainer die altijd met volle energie ergens instapt. In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen. Zelfs als ik tegen mijn beste vriend speel, doe ik nog álles om te winnen. Die mentaliteit neem ik uiteraard ook mee naar Go Ahead Eagles.”
Go Ahead Eagles staat momenteel op de 18e en daarmee onderste plek. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de achterstand op de nummer 17 twee punten. Maaskant: “De volle focus is nu op de komende elf wedstrijden. Er ligt een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren. De staf, de spelersgroep, de betrokken achterban, de medewerkers en vrijwilligers; iedereen is zich doordrongen van het feit dat we het grote doel – handhaving – alleen met z’n allen kunnen bereiken.”
In navolging op het ontslag van trainer Hans de Koning, die dus wordt opgevolgd door Maaskant, is Harry Decheiver niet langer assistent-trainer van Go Ahead Eagles. Decheiver gaf vrijdagavond via de media aan dat hij aan het einde van dit seizoen wilde stoppen als assistent-trainer. Juist nu zijn spelers, club en fans gebaat zijn bij een volle focus op de sportieve strijd om handhaving. Go Ahead Eagles heeft om die reden besloten om Decheiver per direct louter nog in de Voetbalopleiding actief te laten zijn. Hij maakt het seizoen af als trainer van de selectie onder 19 jaar van Go Ahead Eagles. Deze functie combineerde hij voorheen met het assistent-trainerschap.
Tot het einde van het seizoen wordt Marco Koorman toegevoegd aan de technische staf van Go Ahead Eagles als assistent-trainer. Dit ook mede op verzoek van Robert Maaskant. Koorman was al trainer van de beloften en gaat dat trainerschap combineren met het assistent-trainerschap bij de eerste selectie. (Foto: Erik Pasman)