Sport

Eagles versterkt binding met amateurclubs

DEVENTER – Go Ahead Eagles streeft ernaar om de binding met clubs uit het regionale amateurvoetbal steeds meer te versterken. Sportief, commercieel én sociaal-maatschappelijk. Zowel Go Ahead Eagles als de amateurverenigingen hebben namelijk een gezamenlijk belang bij het verbeteren (en behouden) van jeugdvoetbal in de regio en het ontwikkelen van commerciële en sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Het afsluiten van convenanten is voor Go Ahead Eagles niet het middel om een nauwere samenwerking met amateurverenigingen aan te gaan; het maken van individuele seizoenafspraken en het bieden van maatwerk zijn dat wél.

Go Ahead Eagles vervult graag een verbindende rol op het gebied van: ontwikkeling van jeugdspelers van amateurclubs door hen op hun eigen niveau te laten voetballen; opleiden en begeleiden van trainers, coaches, opleidingshoofden en technisch jeugdcoördinatoren in het amateurvoetbal; opzetten van commerciële projecten met amateurverenigingen; opzetten van sociaal-maatschappelijke projecten met amateurverenigingen; ondersteuning van amateurclubs, zoals kaartenacties, kennisuitwisseling, het spelen van oefenwedstrijden, het organiseren van thema-avonden en het bieden van een platform.

Wensen en behoeften
Om de band met amateurverenigingen nog verder aan te halen, is Go Ahead Eagles vorig jaar begonnen met het organiseren van verschillende bijeenkomsten, waaronder één inhoudelijke meeting die de club samen met de KNVB in De Adelaarshorst heeft georganiseerd. In december heeft Go Ahead Eagles vervolgens amateurverenigingen uitgenodigd om verder in gesprek te gaan over hun wensen en behoeften. Voorafgaand aan een wedstrijd van het eerste elftal is er in februari een bijeenkomst geweest met voorzitters en hoofdtrainers van amateurverenigingen uit Deventer. Dit alles heeft vorige maand geresulteerd in het tekenen van intentieverklaringen met een aantal amateurclubs. Het tweede kwartaal van 2020 wordt door Go Ahead Eagles benut om alle clubs die de afgelopen periode interesse hebben getoond, te benaderen voor het maken van vervolgafspraken.

Intentieverklaring
De voetbalclubs waarop Go Ahead Eagles zich richt, zijn verenigingen in de regio Stedendriehoek en clubs binnen een straal van 25 kilometer rond Deventer. Daarnaast hebben ook enkele amateurclubs buiten deze regio de intentie om Partnerclub van Go Ahead Eagles te worden. “Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat de volgende clubs de intentieverklaring om Partnerclub te worden, hebben ondertekend: Activia, Albatross, Be Quick Zutphen, Diepenveen, DVV Go-Ahead, Robur et Velocitas, Turkse Kracht Deventer en WWNA”, vertelt Marcel Geestman.

Met de volgende amateurclubs is Go Ahead Eagles in een vergevorderd stadium om op korte termijn de intentieverklaring te ondertekenen: csv Apeldoorn, AZC, Beekbergen, SV Colmschate‘33, Excelsior’31, Groen Wit’62, Helios, Lettele, FC RDC, Sallandia, Schalkhaar, SML, Sportclub Deventer, Sportclub Lochem, Sportclub Teuge, SV Terwolde, SV Twello, Voorst, SC Wesepe, Zwart Wit’63.

Meer weten over de mogelijkheden om als amateurvereniging op sportief, commercieel en sociaal-maatschappelijk vlak een samenwerking met Go Ahead Eagles aan te gaan? Neem dan contact op met Marcel Geestman (Relatiebeheer Amateurclubs; m.geestman@ga-eagles.nl).