Sport

Eagles met lege handen bij Sparta

Go Ahead Eagles heeft zaterdag geen punten overgehouden aan het duel met Sparta. In een wedstrijd waar beide ploegen tot weinig kansen kwamen, was een doelpunt van Adil Auassar uit een standaardsituatie bepalend: 1-0.

De wedstrijd was amper begonnen of de schrik sloeg de toeschouwers op Het Kasteel om het hart. Spartaan Tom Beugelsdijk kwam na een luchtduel lelijk ten val en moest na minutenlange behandeling per brancard het veld verlaten. Nadat de wedstrijd weer was hervat, was er een optisch veldoverwicht voor Go Ahead Eagles. Het team van coach Paul Simonis – die de door corona afwezige Kees van Wonderen verving – liet in de eerste 25 minuten twee doelpogingen noteren: een schot van Luuk Brouwers werd geblokkeerd, terwijl Philippe Rommens een schot naast zag zeilen.

Op slag van rust waren er nog twee dreigende momenten voor beide doelen. Vito van Crooij kwam door over de linkerkant en loste een schot, dat over het doel van Andries Noppert ging. Aan de overzijde vloog een poeier van Iñigo Córdoba maar net over het doel van de Rotterdammers. Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. De eerste doelpoging kwam op naam van Lennart Thy, die vanuit de draai op doel schoot. Tot opluchting van Andries Noppert ging de bal rakelings over de kruising.

Geen antwoord
In de 68e minuut had de Eagles-doelman geen antwoord op de volgende doelpoging van Sparta. Een vrije trap van de Rotterdammers belandde op het hoofd van Adil Auassar, die de bal binnen knikte: 0-1. Een tweede tegengoal bleef Go Ahead Eagles kort daarop bespaard. Lennart Thy kreeg een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Noppert keerde de inzet van de Spartaan. Thy hield de hoop voor Go Ahead Eagles een kwartier voor tijd in leven door van dichtbij voor een vrijwel open doel over te schieten.

Een behoorlijke kans op de gelijkmaker was er in de 78e minuut voor Giannis Botos. De Griek nam een voorzet vanaf de linkerkant in één keer op zijn schoen, maar Sparta-doelman Maduka Okoye keerde de bal in de korte hoek. Vijf minuten voor tijd mocht Go Ahead Eagles Andries Noppert dankbaar zijn dat Sparta niet opnieuw scoorde door te redden op een inzet van Laurent Jans. Ondanks een aantal wissels aan Eagles-zijde kwam de overwinning van Sparta niet meer in gevaar.

Wedstrijdkarakteristieken

Sparta Rotterdam-Go Ahead Eagles 1-0 (0-0).

68′ Adil Auassar 1-0.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Gele kaart: Jay Idzes (Go Ahead Eagles).

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye; Dirk Abels, Tom Beugelsdijk (5′ Bart Vriends), Adil Auassar, Riza Durmisi; Younes Namli (81′ Sven Mijnans), Jeremy van Mullem, Joeri de Kamps, Vito van Crooij (81′ Laurent Jans); Mario Engels (90+2′ Giannis Masouras), Adrián Dalmau (46′ Lennart Thy).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Mats Deijl (81′ Cuco Martina), Jay Idzes (70′ Giannis Botos), Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers (86′ Jacob Mulenga); Philippe Rommens, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen (81′ Ogechika Heil); Isac Lidberg (81′ Marc Cardona), Iñigo Córdoba