Sport

Duitse doelman tekent tot einde seizoen

Go Ahead Eagles heeft zich verzekerd van de diensten van Luca Plogmann. De 22-jarige Duitse doelman heeft in De Adelaarshorst een contract tot het einde van het seizoen getekend.

Plogmann was zaterdagavond in De Adelaarshorst aandachtig toeschouwer bij Go Ahead Eagles-SC Heerenveen, nadat hij op donderdag en vrijdag al had meegetraind met de eerste selectie. “Een nieuwe club, een nieuw hoofdstuk”, zegt hij over zijn overstap naar Go Ahead Eagles. “En een interessante clubnaam. Wat mij betreft zelfs één van de beste clubnamen ter wereld, haha.”

Van veldspeler naar keeper
Plogmann groeide op in Bremen, waar hij jarenlang keeper was bij Werder Bremen. “Het was speciaal voor mij om keeper te zijn bij die club. Tot mijn veertiende was ik veldspeler, maar vervolgens heb ik me volledig toegelegd op het keepersvak. Simpelweg omdat ik als doelman meer kansen had op een mooie voetbalcarrière.” Zijn keuze om de keepershandschoenen aan te trekken, bleek de juiste te zijn. Al op jonge leeftijd kwam Plogmann in beeld bij de Duitse voetbalbond, waarna hij in totaal 22 jeugdinterlands speelde van Duitsland Onder-15 tot en met Duitsland Onder-19. Bovendien speelde hij op het WK Onder-17 in India en de Olympische Spelen in Japan.

Grote eer
“Dat ik voor de nationale jeugdteams van Duitsland heb mogen spelen, vervult me met trots. Het Duitse shirt, het luisteren naar het volkslied; het is als voetballer een grote eer om voor je land uit te mogen komen.” Zijn eerste jeugdinterland ooit speelde hij nota bene in Nederland. Op sportpark Het Midden in Vriezenveen won hij met Duitsland Onder-15 met 0-1 van Nederland Onder-15. Ruim zeven jaar na dato is hij als speler van Go Ahead Eagles terug in Overijssel.

“Ik heb goede dingen gehoord over Deventer en ben ontzettend gemotiveerd om me van mijn beste kant te laten zien”, vervolgt Plogmann. “Na maandenlang individueel te hebben getraind, is het voor mij belangrijk om weer met een team op het veld te staan. Go Ahead Eagles is voor mij op dit moment de beste plek om me verder te ontwikkelen en samen met de club een goed seizoen te draaien.”

Handblessure
Go Ahead Eagles had behoefte aan een extra doelman voor de eerste selectie nadat Erwin Mulder enkele weken geleden tijdelijk wegviel met een handblessure. Technisch manager Paul Bosvelt: “Luca is een talentvolle Duitse keeper. In de twee dagen die hij met ons heeft meegetraind, heeft hij het beeld bevestigd dat wij op basis van wedstrijdbeelden al van hem hadden. Met de komst van Luca kunnen we het tijdelijk wegvallen van Erwin opvangen.”