Sport

Druk weekend voor SVOD sporters

Een dag na de Koningsspelen, waar de afdeling Ritmisch Gymnastiek en turnen van SVOD de handen uit de mouwen staken en 6 clinics gaven aan diverse basisscholen, waren de trainers al weer te vinden op de wedstrijdvloer.

In Alkmaar werd zaterdag de NK  meerkamp gehouden. Via de voorrondes en de halve finale hadden Chris Flim en Renna Alebate zich weten te plaatsen voor deze finale. Chris ondervond hinder van een voetblessure, maar turnde ongeremd een mooie meerkamp. Ook Renna had een minder goede voorbereiding, maar turnde zich in de top 15, wat haar recht geeft op deelname op de Ahoy Cup in Rotterdam eind juni.

In Amsterdam werd de 2e plaatsingswedstrijden gehouden voor de groepen Ritmisch Gymnastiek. De junior groep van SVOD, bestaande uit Mieke Zomer, Bette Hekkelman, Lisanne Grotentraast, Nina de Groot, Sofja Langerhorst en Meike Obdeijn , boekte  progressie en behaalde een 6e plaats met een mooie hoepeloefening. Met dit goede resultaat heeft de junioren groep zich geplaats voor de bondsfinale die zal plaatsvinden op 3 juni in Deventer. Maar voor deze thuiswedstrijd, zal de groep eerst nog deelnemen aan de  internationale “North Sea Cup” die eind mei in Hillegom word georganiseerd.

Zondagochtend was het weer de beurt aan de turnsters. In Alkmaar turnden Lina Ilkay en Merle Bouwmeester hun 2e kwalificatie voor het NK. Met wisselend resultaat en dubieuze beslissingen van de jury, blijft het nog afwachten of ze in Ahoy toegevoegd worden bij de jeugd eredivisie. In de middag stonden de toestelfinales nog op het programma.  Het niveau lag super hoog. Zowel Chris (vloer) als Renna (sprong) turnde uitstekend, maar de concurrentie nog beter. Maar bij de beste 8 van Nederland te eindigen is een resultaat waar ze enorm trots op mogen zijn.