Sport

Doelpuntenregen op zonovergoten Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi

De bijna tachtig teams die meededen aan het 85ste Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi zorgden op twee zonovergoten dagen voor een doelpuntenregen. In totaal werd meer dan duizend keer het net getroffen. Toen de balans dinsdagmiddag werd opgemaakt kwamen in de vijf categorieën de winnaars uit de bus. De twee grote wisselbekers in de oudste groepen gingen naar De Wiz@rd 3 (jongens) en De Vijf-er 7 (meisjes).

De leiding van de wedstrijden was in handen van leden van de Deventer scheidsrechtersvereniging die soms ook een beroep konden doen op de organiserende schoolvoetbalcommissie en ouders/leiders langs de lijn. De wedstrijden verliepen soepel, waarbij wel een enkele keer ouders (en soms een voetballer) vermanend toegesproken moesten worden….

Tussen de wedstrijden door konden teams meedoen aan een variant op Tiki Taka Touzani, en schieten op een auto van sponsor Broekhuis. Meerdere spelers kregen het voor elkaar de bal door een autoruit naar binnen te schieten of ‘m zelfs via de andere portier weer naar buiten te laten gaan. De prijzen voor die wedstrijd worden na de vakantie uitgereikt.

De volledige uitslag in de diverse categorieën:

Categorie I (Jongens 10-13 jaar):
1. De Wiz@rd 3
2. De Vijf-er 1
3. Het Slingerbos 1
4. De Wiz@rd 1

Categorie II (Jongens 8-10 jaar)
1. De Vijf-er 6
2. Wereldwijzer Deventer 3
3. De Dorpsschool 4
4. De Kleine Planeet 3

Categorie III (Meisjes 10-13 jaar)
1. De Vijf-er 7
2. De Wiz@rd 7
3. De Wiz@rd 6
4. De Windroos 3
Jongens 8-10 jaar)

Categorie IV (Meisjes 8-10 jaar)
1. De Windroos 4
2. De Wiz@rd 8
3. De Vijf-er 9
4. Kindcentrum Rivierenwijk 5

Categorie V (Gemengd 6-8 jaar)
1. De Kleine Planeet 4
2. De Wiz@rd 10
3. Kolmenscate
4. Montesori De Ontdekking 3