Sport

Deventer Sportverkiezing 2022

In het MIMIK theater in Deventer vond op 28 maart de Deventer Sportverkiezing 2022 plaats. Grote winnaars van de Leo Halle Bokaal zijn Emre Agyel & Thomas Krol.

In een setting die deed denken aan een huiskamer overhandigde NOS presentator Maarten Tip samen met Wethouder Rob de Geest en atlete Eefje Boons de prijzen in vier categorieën.

De winnaar in de categorie ‘Sportiefste school’ is Kindcentrum Rivierenwijk. Deze school heeft veel geïnvesteerd in sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Door bijvoorbeeld naschoolse sportactiviteiten en eigen sportdagen te organiseren.

De prijs voor ‘Sportinitiatief van het jaar’ gaat naar Budo Vereniging Deventer. In coronatijd zijn zij het project ‘zeker bewegen’ gestart. Dit is een sport- en beweegprogramma voor vijfenzestigplussers om onder andere de fitheid, stabiliteit en mobiliteit vergroten.

‘Sporttalent van 2022’ is K1 kickbokser Emre Agyel. Hij werd Europees Kampioen vorig jaar.

Winnaar van de categorie ‘Topsportprestatie van het jaar’ is Thomas Krol, door Olympisch goud te winnen op de 1000 meter in Beijing en een prachtige zilveren medaille op de 1500 meter.

Alle genomineerden van de Deventer Sportverkiezing zijn te vinden op:
www.sportbedrijfdeventer.nl/sportverkiezing.