Sport

De Greenrun in aangepaste vorm toch van start

DIEPENVEEN – “Zondag 13 september is het dan zover: de Greenrun gaat alsnog in 2020 van start. Met aanpassingen volgens de coronaprotocollen”, vertelt Ruud Odijk.

“De vakanties zijn voorbij en iedereen gaat weer langzaam aan de slag. En ook dan is het fijn om weer een doelstelling te hebben. Dat je bijvoorbeeld met sporten en je fitheid een bepaald niveau haalt. Daarom is het misschien een leuk idee om met de Greenrun mee te doen. Een prestatieloop in de bossen van Diepenveen over 5 of 10 kilometer.” Deze loop wordt georganiseerd door ‘team Deventer’: een groep sporters die zich inzetten voor KiKa. Odijk: “Door deze loop te organiseren, hopen wij geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker.”

De Greenrun is een project dat uit het sportieve brein van team Deventer is ontstaan. Team Deventer zet zich al meerdere jaren in voor KiKa. Odijk: “De opzet van dit evenement is een win-winsituatie te creëren. Een prestatieloop waarbij iedere loper zijn eigen presentatie kan meten. Een prestatieloop om de beginnende loper te laten ervaren dat hardlopen, in een mooie natuurlijke omgeving, een leuke hobby kan zijn. Een prestatieloop waarbij de wandelaar ook een mooie route kan afleggen in de Diepenveense bossen. En een winsituatie voor KiKa, want de opzet is om 100% van het inschrijfgeld te kunnen doneren aan KiKa.”

Ook een onderdeel van de missie is het groene aandeel in de Greenrun. “Lopen en genieten van de mooie bosrijke omgeving. Geen afval creëren en geen schade toebrengen aan de natuur. Zo hebben wij elk jaar een ‘groene medaille’, zamelen we plastic apart in en vragen we speldjes en startnummers terug om zo een bijdrage aan het milieu te kunnen doen.”

Om aan de coronamaatregelen te voldoen, is er dit jaar geen gezamenlijke start. “Je kunt namelijk zelf bepalen hoe laat je gaat hardlopen. Je kunt starten tussen 9.00 en 11.30 uur. Bij het Hof van Salland aan de Dorpsstraat in Diepenveen kun je je melden en daar is dan tevens de start. De route is uitgezet met bordjes in het Stratenusbos. De kosten bedragen €10,- en de opbrengst komt geheel ten goede aan KiKa. Voor meer informatie over de Greenrun en inschrijving, zie de website www.greenrun.nl