Sport

‘De Adelaarshorst is op vele manieren uniek’

Met enige regelmaat plaatsen we op deze pagina een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Jeffrey de Lange.

Persoonlijkheid: Eigenlijk ben ik best een rustige jongen. Ook sta ik altijd klaar voor mijn vrienden. Het maakt niet uit wanneer, ze mogen me altijd bellen. Vrienden en familie zijn mij echt heel veel waard. Ik heb dan ook altijd het beste voor met de mensen om mij heen. Loyaliteit in een vriendschap vind ik bijvoorbeeld ook heel belangrijk. Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen.

Eerste keeper: Ik ben deze zomer gehaald als eerste keeper. Natuurlijk was het een gok van Go Ahead Eagles, omdat ik nog niet zoveel had gespeeld bij FC Twente. Uiteindelijk is besloten om een tweede keeper met ervaring toe te voegen. Ik kan veel dingen van Erwin Mulder leren. Na de wedstrijd bespreken we bijvoorbeeld altijd even de belangrijke momenten en kijken we wat er goed ging en wat er juist beter kan. Dat soort dingen helpen mij om een betere keeper te worden. Ik denk dat ik dit seizoen redelijk begonnen ben, maar natuurlijk blijf ik altijd kritisch op mezelf. We hebben veel doelpunten tegen gekregen en de eerste vijf wedstrijden verloren. Dat had zeker beter gekund. De zes punten tegen FC Volendam en FC Emmen waren in ieder geval erg welkom!

Stadion: De sfeer in De Adelaarshorst vind ik echt prachtig. Dit stadion is gewoon op vele manieren uniek. Nergens in Nederland heb je een vergelijkbaar stadion als De Adelaarshorst. Bij FC Twente was ik de Grolsch Veste gewend, die natuurlijk een stuk groter is. Daar passen 30.000 man in, drie keer zoveel als hier. Maar als er in Deventer 30.000 toeschouwers welkom zouden zijn, dan zou er minstens net zo veel geluid worden gemaakt, dat weet ik zeker. De supporters zijn voor ons écht de twaalfde man. Onmisbaar dus!

Het team: Als ik kijk naar onze spelersgroep, dan hebben we gewoon echt kwaliteit. Helaas zijn we het seizoen niet heel gelukkig gestart, maar dat heeft ook te maken met het feit dat we tegen drie topteams hebben gespeeld en met de overvolle ziekenboeg die we hadden. Inmiddels zijn er weer veel jongens teruggekeerd. Dat geeft de trainer alleen maar meer ruimte om keuzes te maken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we snel meer punten gaan halen. De eerste overwinningen van het seizoen bij FC Volendam en tegen FC Emmen zijn wat dat betreft een mooi vertrekpunt.

Ritueel: Ik doe eigenlijk gewoon altijd mijn eigen ding, lekker rustig aan. Qua eten heb ik wél een ritueel rondom de wedstrijden. De dag van tevoren eet ik namelijk altijd hetzelfde; de spaghetti bolognese van mijn vriendin, heerlijk! In de ochtend eet ik poffertjes. Dat heb ik ooit zo aangeleerd en dat doe ik nog steeds, haha! Dat zijn ook echt maaltijden die goed zijn om te eten voor een wedstrijd. Hopelijk brengt zoiets nét dat kleine beetje extra om goed te presteren op het veld!