Sport

Buitengewoon Boa nieuwe shirtsponsor van bijzondere eredivisieteam

Fotografie: Rick Janssen

Fotografie: Rick Janssen

Fotografie: Rick Janssen

Fotografie: Rick Janssen

Fotografie: Rick Janssen

Het begint inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie te worden: de presentatie van het Bijzondere Eredivisieteam voorafgaand aan een nieuw seizoen. Eerder deze maand werden de twaalf spelers en speelsters van dit Eagles-team op de foto vastgelegd en mochten zij in de persruimte van De Adelaarshorst hun ‘contracten’ voor het seizoen 2023/2024 ondertekenen.

Er waren de nodige bekende gezichten tijdens de presentatie van het Bijzondere Eredivisieteam. Angelica Dekker, Amber Ziombra, Dion Nikkels, Toine Eefting, Cammy van der Burg, Julien Roelfzema, Stan Hamer, Jay Oldeboer en Milan van der Beek maakten ook vorig seizoen al deel uit van het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles. Als nieuwe spelers maken Timon Fecunda, Arbiano Marku en Steve Lorkeers dit seizoen vol trots hun opwachting in het Eagles-shirt. Als nieuwe assistent-trainer werd Tiziano Schopman gepresenteerd. Vorig seizoen stond hij zelf nog als speler op het veld; dit seizoen zal hij als rechterhand van de trainers Patrick Koerkamp en Bram Oplaat fungeren. Daarnaast zijn dit seizoen ook Bert Gotink en Angela Bloemers weer onderdeel van de staf in de rol van respectievelijk teammanager en begeleider.

Naast de presentatie van spelers en staf was er belangrijk nieuws van het sponsorfront te melden. Sinds dit seizoen staat namelijk de naam van Buitengewoon BOA op het wedstrijdshirt van het Bijzondere Eredivisieteam. “Samen met Dick Koster ben ik mede-eigenaar van Buitengewoon BOA”, zegt Pascal Pijnappel. “Wij werven en selecteren toezichthouders en handhavers en ondersteunen hen in hun ontwikkeling door scholing aan te bieden. Daarna detacheren wij hen bij voornamelijk gemeenten in Nederland. Het is werk dat me ontzettend veel voldoening geeft. Het begeleiden van mensen naar een werkplek waar ze werkgeluk vinden, is voor mij een geweldige ervaring.” Voldoening haalt Pijnappel ook uit de levensvreugde die G-voetballers uitstralen. “De leukste baan die ik ooit heb gehad, was taxichauffeur bij TCR”, vervolgt hij. “Het meeste plezier had ik als mijn busje vol zat met G-voetballers op weg naar een training of wedstrijd. De muziek stond gezellig hard aan en in de bus was het één groot feest. Zelfs als we verloren hadden, haha.”

Kantelpunt in zijn leven was voor Pijnappel een auto-ongeluk en het ontstaan van CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). “Daardoor heb ik jarenlang niet kunnen werken”, geeft hij aan. “Toen ik langzaam weer aan de slag kon gaan, wilde ik iets doen waar ik écht voldoening uit zou halen. Ik besloot trainer te worden van het G-team van SV Colmschate. Dat heb ik vijf jaar lang met veel plezier gedaan, aangezien het een doelgroep is die me nauw aan het hart ligt. Bij SV Colmschate begon eigenlijk mijn re-integratie. Ik heb nu het voorrecht om met Buitengewoon BOA iets terug te kunnen doen voor kinderen met een beperking uit de regio Deventer. Door middel van een financiële bijdrage kan ik hun droom mede mogelijk maken, namelijk spelen in de kleuren van juweel! Buitengewoon BOA staat voor inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen. Het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles belichaamt deze waarden op een prachtige manier. Als Deventenaar voel ik mij bevoorrecht om de spelers en speelsters van dit team te mogen ondersteunen in hun missie om barrières te doorbreken en dromen na te jagen.”

Jan Willem van Dop is blij met het feit dat Buitengewoon BOA zich als hoofdsponsor heeft aangesloten bij het Bijzondere Eredivisieteam van de club. “Heel mooi dat ook ons Bijzondere Eredivisieteam nu met Buitengewoon BOA een eigen hoofdsponsor heeft”, zegt de algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Daardoor kan ook dit team in seizoen 2023/2024 aan de competitie deelnemen zoals we dat voor ogen hebben. Denk hierbij aan vervoer naar uitwedstrijden met de officiële spelersbus en naast wedstrijdkleding hebben de spelers en speelsters dit seizoen óók trainingskleding ontvangen. Kortom: alles in lijn met onze eerste selectie. Wij zijn trots op ons Bijzondere Eredivisieteam en trots op het feit dat Buitengewoon BOA dit team omarmt. Het geeft aan hoe maatschappelijk betrokken Buitengewoon BOA is; een betrokkenheid die helemaal past bij de sociaal-maatschappelijke ambities van de club.”