Sport

Bobby Adekanye: ‘voel me thuis en wil vertrouwen terugbetalen’

Fotografie: Rick Janssen / Rocketboys

Fotografie: Rick Janssen / Rocketboys

Fotografie: Rick Janssen / Rocketboys

Bobby Adekanye heeft zijn verbintenis bij Go Ahead Eagles met een jaar verlengd. De aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025 (met een extra optiejaar tot medio 2026).

“Ik ben Go Ahead Eagles dankbaar voor het vertrouwen dat de club me vanaf dag één heeft gegeven en voor elke stap die ik heb kunnen maken”, zegt Adekanye. “Dat vertrouwen wil ik graag terugbetalen. Ik voel me niet alleen thuis bij de club, maar ook als ik door Deventer loop. Na een mooi seizoen in de Eredivisie zijn veel spelers gebleven. Ik zie heel veel potentie om met dit team verder te groeien en wil graag onderdeel uitmaken van de ambities van de club. Als voornaamste doel staat allereerst voorop om de club dit seizoen opnieuw in de Eredivisie te houden, want daar hoort Go Ahead Eagles thuis. Met goals, assists en acties wil ik het team elke wedstrijd helpen en de supporters laten genieten.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Met Bobby waren we al een tijdje in gesprek over het verlengen van zijn contract. Na de contractverlenging van Willum Willumsson hebben we opnieuw een bepalende speler langer aan ons kunnen binden. Bobby heeft afgelopen seizoen – ondanks dat hij enige tijd nodig heeft gehad om vooral conditioneel een wedstrijd uit te kunnen spelen – zijn aandeel gehad in de handhaving van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Met zijn creativiteit en scorend vermogen is hij een waardevolle speler voor ons.”