Sport

Bloedeloze 0-0 bij Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft het ticket voor de play-offs om Europees voetbal nog niet officieel in de knip. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwam de club uit Deventer niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Er viel niet bijster veel te genieten in Sittard, ondanks aanvallende intenties van de thuisploeg. In de eerste helft stichtte Kaj Sierhuis wat gevaar met enkele schoten, al gingen de meeste pogingen naast en over het doel. Namens Go Ahead Eagles kreeg Willum Willumsson een aardige kans, maar hij kon het keeper Luuk Koopmans nauwelijks moeilijk maken.

Ook na de rust waren er wel wat kansen, maar die waren niet aan de aanvallers besteed. In de slotfase raakte Sierhuis zo op het oog zwaar geblesseerd aan zijn knie. De spits, na de winterstop al zeven keer trefzeker, werd in tranen van het veld gedragen. Kort daarna kopte Loreintz Rosier namens Fortuna op de lat en kreeg het duel de eindstand die het verdiende. Voor Fortuna zit het seizoen er daarmee op. De Limburgers zijn veilig en hebben geen zicht meer op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal.

Go Ahead Eagles heeft met het oog op de play-offs alleen nog iets te vrezen van Heerenveen. Puur mathematisch overigens, want met nog twee wedstrijden te spelen is het verschil zes punten in Deventer voordeel (43 om 37) en hebben de Eagles een veel beter doelsaldo (+3 om -14).