Sport

Bijzondere Eredivisieteam wint alle wedstrijden in Amsterdam

Voor de tweede wedstrijddag van dit seizoen ging het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles naar De Toekomst, het jeugd- en trainingscomplex van Ajax, waar wedstrijden werden gespeeld tegen Ajax, VVV-Venlo en ADO Den Haag.

Tegen Ajax was het in het begin een lastige wedstrijd. Meermaals was de sterke keeper van de Amsterdammers een grote sta-in-de-weg. Maar een hoge voorzet van Cammy van der Burg werd bij de tweede paal slim in het doel gewerkt door Milan van der Beek. Hiermee was de ban gebroken en werd er uiteindelijk toch een mooie 3-1 overwinning geboekt.

VVV-Venlo bleek een maatje te klein voor het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles. Door doelpunten van Stan Roelfzema, Jay Oldeboer en Cammy van der Burg werd een ruime 6-1 zege behaald. In de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag kreeg Go Ahead Eagles meer tegenstand. Het was aan doelman Dion Nikkels te danken dat er geen tegendoelpunt viel. Toine Eefting stond op de goede plek om de 1-0 binnen te tikken en later zorgde Cammy van der Burg voor de 2-0 eindstand. Met drie overwinningen in the pocket werd een mooie voetbaldag afgesloten, wat voor een vrolijke terugreis naar Deventer zorgde.

De eerstvolgende wedstrijdronde voor het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles is op 24 maart 2024 bij sc Heerenveen. Ondertussen kijken spelers en staf ook al reikhalzend uit naar de thuiswedstrijd op zondag 14 april in De Adelaarshorst. Voor die tijd staat er op 27 januari nog een zaalvoetbaltoernooi bij PEC Zwolle op het programma en wacht er wellicht nog een oefenwedstrijd tegen een ander G-voetbalteam uit de regio.

Fotografie: ADO Den Haag in de Maatschappij