Sport

Bijzondere Eredivisieteam met goed gevoel het nieuwe jaar in

Voor de spelers en speelsters van het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles was 2022 het jaar waarin ze eindelijk weer hun voetbaltalenten mochten tonen. Na een periode waarin de bal op de (trainings)velden van de Bijzondere Eredivisie als gevolg van corona stil lag, waren er dit seizoen drie wedstrijddagen in drie verschillende stadions.

Voetbaljaargang 2022/2023 begon voor het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles eind september met een wedstrijddag in De Adelaarshorst, waarbij NEC, FC Groningen, FC Emmen en ADO Den Haag te gast waren in Deventer. Medio november volgde er een toernooi in het stadion van VVV-Venlo. De eerste seizoenshelft eindigde onlangs in het Cambuur Stadion, waar wedstrijden tegen FC Groningen en thuisclub SC Cambuur op het programma stonden. In de spelerstunnel was er al een hartelijke ontmoeting met Henk de Jong, die eerder dit seizoen om gezondheidsredenen zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur noodgedwongen moest neerleggen. Hij had voor iedereen een goed woord over en was vooral druk om met verschillende spelers van de Bijzondere Eredivisie-teams te poseren voor het maken van een foto. Hij genoot zichtbaar: “Dit is toch hartstikke mooi!”

De eerste wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Groningen was een duel waarin er weinig krachtsverschil tussen beide teams te zien was. Desondanks moesten de rood-gelen door een ongelukkig eigen doelpunt toch een 1-2 nederlaag slikken. Ook het slotoffensief – met nog een paar halve kansen – was niet voldoende voor een resultaat. Veel tijd om te treuren was er niet, want al snel daarna volgde de wedstrijd tegen SC Cambuur. Opnieuw deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder en een gelijkspel lag dan ook voor de hand. Net voor het laatste eindsignaal zorgde Stan Hamer met zijn tweede goal van de middag echter voor de bevrijdende 4-2 voor Go Ahead Eagles. Na een mooie strafschoppenserie – waarbij het plezier en enthousiasme er bij elk doelpunt en elke redding vanaf spatte – werd de spelersbus weer opgezocht voor de terugreis naar Deventer.

Voor het Bijzondere Eredivisieteam staat op 12 maart de eerstvolgende wedstrijddag op het programma. FC Groningen fungeert dan als gastheer voor de Bijzondere Eredivisie.