Sport

Belevingsevent voor gravelfietsers

DEVENTER – “Fiets jij graag over gravel- en onverharde wegen? Op zondag 17 september kun je als ‘gravelaar’ deelnemen aan een prachtig fietsevenement over de mooiste gravel- en zandwegen in Salland.”

Uniek is dat de start, finish en pauzes plaatsvinden bij de sfeervolle Stadsboerderij Heerlijkheid de Linde, aan de rand van Deventer. Het zal een afwisselende graveltocht worden, waarbij men kan kiezen uit drie verschillende lussen, voor zowel de beginnende als ervaren gravelfietser. Een belevingsevent met geweldige routes, eten, drinken en muziek. De organisatie is in handen van WSV de Zwaluwen.

Bepaal zelf de lengte

“De organisatie is voor jou op zoek gegaan naar de mooiste onverharde wegen in Salland. Geniet van het afwisselende Sallandse landschap en rijd over echte gravelpaden, kronkelende bospaden en langs boerenerven. Riesewijk’s Sterrato Sallandia Gravelride zit vernuftig in elkaar, want je kunt kiezen uit drie routes die je allemaal aan elkaar kunt lussen. Vind de perfecte uitdaging die bij jou past, of je nu beginnende of ‘die hard’ gravelrider bent. De kortste route is 40 kilometer en door routes te combineren kun je maximaal 130 kilometer gravelen.”

Verzorgd en gezelligheid

De start, pauzes en finish zijn bij Stadsboerderij Heerlijkheid de Linde, aan de rand van Deventer. Voor één dag is deze prachtige, biologische boerderij en horecagelegenheid omgetoverd tot een sfeervol fietsfestivalterrein. Voor de liefhebbers is er bij de start een goede kop koffie, tijdens de pauze zijn er voldoende snacks en sportdrank en als je moe en voldaan terugkomt, is het tijd voor sfeer en gezelligheid. Bij de finish kun je rekenen op live muziek van The Sprockets, een frisje of een biertje van een lokale microbrouwerij en een overheerlijke biologische hamburger of vegaburger. Dit alles is inbegrepen in de inschrijfprijs.

Goodiebag

Als klap op de vuurpijl krijg je van hoofdsponsor Riesewijk rijwielen een leuke goodiebag die zeker in de smaak zal vallen, maar ook de organisatie zorgt voor een blijvend en bruikbaar aandenken voor de fanatieke gravelaar.

Startlocatie is Stadsboerderij Heerlijkheid de Linde, Slinkmansweg 2 in Schalkhaar (rand Deventer). De prijs bedraagt €17,50 en voor NTFU-leden €14,50 (inclusief startbewijs,  sportdrank/voeding, drankje bij finish en een (vega)hamburger). Inschrijven via www.fietssport.nl/inschrijven/54987. Zie ook de website sterratosallandia.cc.