Sport

Bathmen volleybalt op het zand

BATHMEN – Na twee jaar coronastilte popelen de volleyballiefhebbers om hun krachten weer te meten tijdens de zevende editie van Bathmen on the Beach, in een gezellige en sportieve sfeer.

Het organisatieteam is in coronatijd gereduceerd tot drie steunpilaren die met hun ervaring en clubliefde het toernooi weer vorm willen geven. Gerdi Schoemaker is één van hen. Ze zit in het bestuur van de Algemene Bathmense Sportvereniging (ABS) en speelt zelf al jaren volleybal. “Toen in 2014 de velden werden aangelegd, was dat gelijk het startschot voor Bathmen on the Beach. Op zaterdag 25 juni doen 21 teams mee, dat is ongeveer de helft van wat normaal gesproken inschrijft. Corona is ook hier een spelbreker. Degenen die hebben ingeschreven, zijn veelal mensen uit de vereniging. Vroeger kwamen er meer spelers uit de regio”, vertelt de Bathmense volleybalster.

Bathmen on the Beach

Doel van het volleybaltoernooi is om volleybal te promoten. “We willen onze velden laten zien en de sfeer die er bij ons heerst. Daarbij promoten wij het Beach-lidmaatschap. Dat houdt in dat je vanaf half mei tot eind augustus lekker buiten op de velden kunt volleyballen. Je kunt ook een training van vier bijeenkomsten volgen. Voor een Beach-lid is er een aangepast tarief. We verhuren onze velden ook aan derden. We hebben twee steeds terugkerende evenementen: Amigos a la playa en End of Season. Onze beachvelden worden ook gebuikt door de Nevobo voor hun beachcompetitie. Zij zijn lovend over onze gastvrijheid en de hoge kwaliteit van het veld. We hebben zelfs een bord hangen met de sterren om de kwaliteit van de velden aan te geven. Onze velden worden goed onderhouden door ABS-vrijwilligers van de afdeling handbal en volleybal samen.”

Organisatie
Inmiddels is begonnen met de schema’s en de veldindeling voor de wedstrijden van aankomende zaterdag. Zoals gebruikelijk worden de wedstrijden gespeeld tussen 10.00 en 16.00 uur. Een en ander is volledig afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Gerdi: “We hebben de dames en de heren gesplitst en we spelen in diverse klassen. Heren en dames hoog is twee tegen twee, bij heren en dames midden, laag en recreanten is het drie tegen drie. Onze oudste deelnemer is rond de 65 jaar. We hebben zelfs voetballers die meedoen. De regels zijn anders dan in de zaal. Scheidsrechters komen uit de teams zelf. We maken een schema van A tegen B en dan is C de scheidsrechter. Dat werkt goed en zo blijft het gemoedelijk en gezellig.”

Strijden om de eer
Volgens Gerdi zijn er aan het toernooi niet heel veel kosten verbonden. Iedereen betaalt zijn eigen consumptie en voor de winnaars is er een slagroomtaart. “We sluiten af met een barbecue; hiervoor kunnen ook mensen inschrijven die niet als speler deelnemen aan het Bathmen on the Beach-toernooi.” Kijk voor meer informatie op: volleybal.absbathmen.nl