Sport

Applaus voor op oude nest teruggekeerde Overgoor

TWELLO/HEETEN – De verloren zoon kreeg zaterdagavond de handen op elkaar. Toen trainer Leon Vlemmings Sjoerd Overgoor na zijn eerste speelminuten voor Go Ahead Eagles ten faveure van Thijs Dekker naar de kant haalde, beloonde het publiek in Heeten dat met een warm applaus. Met Overgoor als nieuwe ‘smeerolie’ is het zaak om de roodgele motor richting competitiestart op 18 augustus zo goed mogelijk draaiende te krijgen.

De rentree van de 28-jarige middenvelder, tussen 2012 en 2015 al goed voor 107 competitieoptredens in Deventer dienst, was uit Eagles-oogpunt waarschijnlijk het voornaamste winstpunt van de tweede voorbereidingsweek. De oefenzeges op achtereenvolgens Voorwaarts op dinsdag (6-0) en het Sallands Streekelftal op zaterdag (8-2) deden minder ter zake. Leuk voor het ritme en de statistieken. Niet meer, niet minder. Zaterdagmiddag wacht in Terwolde met Excelsior (aftrap: 15.00 uur) de eerste serieuze krachtmeting van de oefenperiode.

 

Voor zover er al conclusies kunnen worden getrokken uit de drie duels die Go Ahead Eagles tot dusverre tegen amateurs afwerkte, is de kwetsbaarheid in defensief opzicht wellicht een punt van zorg. De enkelblessure die La Vere Corbin-Ong dinsdagavond in Twello opliep, houdt de Canadese linksback een aantal weken aan de kant. Doordat zaterdag in Heeten ook rechtsachter Joey Groenbast en centrale verdediger Lum Rexhepi wegens fysieke ongemakken ontbraken, wordt de spoeling achterin wel erg dun. Vervangers Brem Soumaoro en Dennis Hettinga bezitten ongetwijfeld potentie. Eén of meerdere volwassen, eerste-divisiewaardige verdedigers als back-up zou daarom geen overbodige luxe zijn.

 

De sleutel naar succes ligt voor Go Ahead Eagles komend seizoen vooral bij het ‘koningsduo’ Leon de Kogel en Sam Hendriks, zoveel is al wel duidelijk. Beide aanvallers schieten zich al lekker warm. Voor zowel de door de speaker in Heeten als ‘De Koning’ afgekondigde De Kogel, die na een dramatisch eredivisieseizoen gebrand lijkt op eerherstel, als Hendriks staat de persoonlijke teller na drie optredens in de voorbereiding al op vijf goals. Voor trainer Vlemmings is het te hopen dat de schutters van dienst niet voor het sluiten van de transfer window op 31 augustus tussenstijds worden weggekocht.

 

In de voorbereidingsklassieker tegen het Sallands streekelftal liep het bij de Deventer profs met name in de eerste helft vrij stroef. De magere 2-1 voorsprong halverwege vormde daarvan het treffende bewijs. Het meest flitsende aan Go Ahead Eagles was gedurende die eerste 45 minuten vooral het nieuwe, bordeauxrode uittenue. Na rust zaten de nieuwe shirts al wat bekwamer en liep de equipe van Vlemmings eenvoudig uit naar 8-2.

 

Evenals thuiskomer Overgoor verliet ook drievoudig doelpuntenmaker Shadrach Eghan in Heeten onder applaus het veld. Het nieuwe geheime wapen van Go Ahead Eagles… De slechts 165 centimeter hoge Ghanees scoorde zowaar met het hoofd. Dat Eghan menigmaal veel moeite had de bal naar een speler in hetzelfde shirt te spelen, vergaven de supporters hem.