Sport

Almere City en Go Ahead Eagles scoren niet

Almere City en Go Ahead Eagles hebben allebei een punt overgehouden aan hun eerste ontmoeting op eredivisieniveau. In Almere bleef het zaterdagavond 0-0. Het gepromoveerde Almere is zo al vier duels op rij ongeslagen. Go Ahead Eagles handhaaft zich met vijftien punten knap in de subtop van de eredivisie.

Go Ahead Eagles presteert dit jaar uitstekend, maar dan vooral in de eigen Adelaarshorst. De laatste uitoverwinning was in het vorige seizoen op 18 maart tegen FC Utrecht. Willum Willumsson was toen de matchwinner. Dit seizoen pakten de Eagles alleen een punt buitenshuis in de IJsselderby tegen PEC Zwolle, maar – eerlijk is eerlijk – de andere uitduels waren wel tegen PSV, Feyenoord en AZ. Almere City, dat deze zomer voor het eerst promoveerde naar de eredivisie, verloor vijf van de eerste zes wedstrijden, maar is inmiddels opgeklommen tot de dertiende plaats.

Fanatiek begin

Beide ploegen begonnen met het mes tussen de tanden. Binnen twee minuten moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük al een opstootje sussen tussen Rajiv van La Parra en Oliver Edvardsen en ook daarna had hij de handen vol in de opgefokte openingsfase. In die fase kreeg Almere de eerste grote kans. Joey Jacobs kreeg de bal in de zestien opeens voor de voeten, maar zijn inzet bereikte door een woud van benen het doel niet. Na twintig minuten haalde Almere-spits Yann Kitala opeens van afstand uit, maar zijn ziedende schot verdween net naast de paal. Go Ahead stelde daar weinig tegenover, maar hoopte kort na de uithaal van Kitala wel een strafschop te krijgen toen Willumsson onderuitgegleden werd door Almere-doelman Nordin Bakker. Arbiter Gözübüyük oordeelde echter dat de IJslander eerst de bal wegtikte en daarna het contact met de doelman opzocht. Aan de andere kant faalde Kitala oog in oog met Eagles-doelman Jeffrey de Lange, maar de Fransman bleek daarvoor al buitenspel te hebben gestaan. De beste kans van de eerste helft was voor Victor Edvardsen, die vrij voor keeper Bakker snoeihard op de lat schoot.

Na rust was Almere heer en meester, maar had het pech bij uithalen van Stije Resink (paal) en invaller Kornelius Norman Hansen (knappe redding De Lange). Go Ahead Eagles overleefde de Almeerse storm, maar kon zelf in het restant geen vuist meer maken. Ook een lastige dwarrelbal van Philippe Rommens uit een vrije trap kon doelman Bakker in de slotfase niet verrassen. En dus bleef het doelpuntloos.

Wedstrijdkarakteristieken

Almere City FC-Go Ahead Eagles 0-0 (0-0).

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Gele kaart: Stije Resink (Almere City FC).

Almere City FC: Nordin Bakker; Jochem Ritmeester van de Kamp, Joey Jacobs, Damian van Bruggen (84′ Yoann Cathline), Loïc Mbe Soh, Manel Royo (84′ Cristopher Mamengi); Peer Koopmeiners, Thomas Robinet, Stije Resink; Rajiv van La Parra (72′ Lance Duijvestijn), Yann Kitala (46′ Kornelius Hansen).

 

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst, Philippe Rommens; Bobby Adekanye (65′ Jakob Breum), Oliver Edvardsen (86′ Rashaan Fernandes), Willum Willumsson (65′ Thibo Baeten); Victor Edvardsen (65′ Sylla Sow).

Fotografie: Erik Pasman