Sport

Aanmelden voor Triathlon Holten

HOLTEN – De inschrijving voor de 36ste editie van de Triathlon Holten is afgelopen zondag geopend. Triatleten kunnen zich inschrijven via de website www.triathlonholten.nl.

De Triathlon Holten vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Een weekend waarin zowel internationale als nationale atleten en recreanten aan de start verschijnen in het triathlondorp. Voor professionele atleten wacht in Holten een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup, terwijl voor recreanten een achtste triathlon of de Olympische afstand op het programma staat. De populaire Vivera Run vindt dit jaar, anders dan voorgaande jaren, op zaterdagochtend plaats.

Traditiegetrouw wordt het triathlonweekend op vrijdagavond afgetrapt met een triathlon voor atleten in de dop. Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar oud deelnemen aan de Supersprint jeugdtriathlon, waarbij zij na honderd meter zwemmen, vijf kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen finishen in het centrum van Holten.

Voor kinderen vanaf 12 jaar oud wacht de Sprint jeugdtriathlon. Deze afstand bestaat uit 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Nieuw is dat de Sprint jeugdtriathlon dit jaar wordt uitgebreid met leeftijdscategorieën voor 16, 17, 18 en 19 jaar. De Sprint jeugdtriathlon is dan ook bedoeld voor deelnemers in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar oud.

Clinics
Deelnemers die goed voorbereid aan de start willen verschijnen in Holten, kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de verschillende clinics. De fietsclinic en hardloopclinic gaan op respectievelijk 1 en 4 april van start, de zwemclinic start op 11 mei. Voor triatleten tot en met 15 jaar oud wordt daarnaast de jeugdclinic georganiseerd. Vanaf 24 mei worden de jeugdige triatleten vier dinsdagavonden lang klaargestoomd voor deelname aan de Triathlon Holten, waarna zij op vrijdag 24 juni alvast het parcours verkennen.

Inschrijven voor de verschillende triathlonclinics kan via het inschrijfformulier voor deelname aan de Triathlon Holten: www.triathlonholten.nl/nl/triathlon/#inschrijflijst.

(Foto: Pascal van der Zwalm)