Stedendriehoek

Sport en vermaak op de Leisurestrip

De Leisurestrip, de strook tussen De Scheg en het spoor, is verkocht. Architectenbureau Palazzo uit Holten ontwerpt twee gebouwen waarin sport- en vrijetijdsbedrijven komen. In het ene gebouw komt een trampolinepark en een kinderspeelparadijs, in het andere gebouw een hoge klimhal, boulderhal en padelbanen. Eind volgend jaar à begin 2023 kunnen mensen hier sportieve en gezellige activiteiten beleven.

Wethouder Thomas Walder (zie foto) is enthousiast: “Met deze nieuwe invulling is er voor het hele gezin nog meer te beleven in Deventer. En ook voor de sportieveling is er straks nog meer te doen. De nieuwe functies vullen elkaar mooi aan. Een prachtig sluitstuk van dit gebied!”

Martin Kemper, directeur van Palazzo: “Het is een hele eer voor ons om te werken aan dit project. Wij zijn in Holten gevestigd aan dezelfde weg als de ontwikkeling die wij nu voorbereiden. Een mooie verbinding!” De architecten van Palazzo zijn al druk aan het tekenen, en gesprekken met de aannemers lopen al. In 2022 start de bouw. Naar verwachting openen de bedrijven eind 2022, begin 2023.

De architect heeft een schetsontwerp gemaakt voor twee nieuwe gebouwen: één gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal, boulderhal en klimhal. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000 m2. Het gedeelte voor vermaak, de ‘kindzone’, bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8.200 m2. Mogelijk worden hier nog meer functies ondergebracht.