Stedendriehoek

Spieren voor Spieren Rallyslaat nieuwe richting in

GORSSEL – De Spieren voor Spieren Rally – editie 2018 – staat alweer in de steigers. Op zaterdag 2 juni kiest de bekendste rally van de regio een nieuwe richting. Na drie jaar rallyrijden door de Achterhoek gaat de tocht nu in westelijke richting, de IJssel over, richting de Veluwe.

Veel is nieuw en extra verrassend aan deze vierde Spieren voor Spieren Rally. De rally is deze keer uitgezet door Jaap Jongman en zijn professionals van RallyControl. Daarmee wordt de rally dit jaar net even anders en zeker niet eenvoudiger! Organisator Rotary Gorssel gaat de uitdaging aan om dit jaar – met hulp van deelnemers en sponsoren – weer minstens €15.000 op te halen. Ook dit jaar is de stichting Spieren voor Spieren het goede doel. 

De rally start in de ochtend, inschrijving en briefing vindt plaats in restaurant Loetje in Gorssel. De rally is geschikt voor ervaren rijders – in de Sportklasse – maar zeker ook voor beginners, die meedoen in de Tourklasse. Uiteraard wordt de rally volledig ondersteund door de stichting Spieren voor Spieren. De stichting zal ook dit jaar een bekende Nederlander afvaardigen om mee te rijden en na afloop de cheque met de opbrengst in ontvangst te nemen. 

De rally van 2017 was een geweldig succes, met 56 deelnemende equipes in klassieke en exotische auto’s. Ook waren er – anders dan bij veel andere rally’s – flink wat jonge deelnemers. Uiteraard zijn ook in 2018 jonge deelnemers van harte welkom.

De rally wordt ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door sponsoren, waardoor het inschrijfgeld van de deelnemers vrijwel geheel ten goede komt aan het goede doel. Rotary Gorssel verwelkomt nog bedrijven die de rally willen steunen. Sponsoren kan al vanaf een bedrag van €25,-. Op de website www.spierenvoorspierenrally.nl staat een uitgebreid overzicht van mogelijkheden en kosten.