Stedendriehoek

Spierathlon: het grootste sportevenement voor families

DEVENTER/TWELLO – De Spierathlon is een 1/8 triatlon, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en wel op zaterdag 10 juni bij de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Het doel tijdens dit evenement is niet om als eerste de finish te halen, maar om samen de finish te halen en te strijden voor het goede doel. Mensen die willen doneren, kunnen dit doen via de website.

Als team samen sporten om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Het bijzondere aan deze dag is dat kinderen met een spierziekte zelf ook mee kunnen doen. “Wij hebben daarvoor speciale hulpmiddelen zodat zij ook het parcours kunnen afleggen. Echt iedereen kan dus meedoen!”
Elk team bestaat uit een kind en één tot drie volwassenen (16+). Samen legt het team de verschillende onderdelen af van de 1/8 triatlon. Samen zwem je 500 meter, fiets je 20 kilometer en loop je 5 kilometer hard. Je kunt zelf alle drie de onderdelen met het kind afleggen of per onderdeel een andere volwassene met het kind laten meedoen. “Elk team wil natuurlijk zoveel mogelijk fondsen werven voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Schrijf je in als team voor 100 euro en sta op zaterdag 10 juni aan de start van de Spierathlon.”
Deventer en omgeving is goed vertegenwoordigd tijdens de Spierathlon. Zo is Daan Mus, de klimkampioen uit Twello, van de partij (Daan is Kinderambassadeur voor Spieren voor Spieren) en ook de familie Eppink (bekend van de dansschool uit Deventer).
Spieren voor Spieren
De stichting Spieren voor Spieren maakt zich hard voor de beste behandeling, de beste diagnostiek en de beste zorg voor kinderen met een spierziekte. “Dankzij centra als het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de ontwikkeling van steeds meer hulpmiddelen kan elke dag leefbaarder worden gemaakt. En met de steun van de Spierathlon kan het Kindercentrum uitbreiden.”
Sinds 1 april 2008 kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Dit centrum biedt alle onderzoeken en zorgverleners op één dag.
Gezinnen krijgen aan het einde van de dag een diagnose of een plan van aanpak en een daarop gebaseerd behandeladvies en behandeling. Dit traject kon voorheen jaren duren. Met de komst van het Kindercentrum zitten kinderen met verdenking van een spierziekte en hun ouders minder lang in onzekerheid en krijgen ze veel eerder een behandelplan.
De opbrengst van de Spierathlon is bestemd voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Dankzij die uitbreiding: kunnen er meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan; wordt er meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen, wat leidt tot een betere behandeling; wordt kennis en kunde gebundeld, wat sneller leidt tot een medicijn of behandeling; wordt er gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen. Voor meer informatie en doneren: www.spierathlon.nl