Stedendriehoek

Spetterend eerbetoon aanoverleden rockhelden

DEVENTER – Zaterdag 1 juli, van 19.00 tot 23.55 uur, worden op de Brink in Deventer de Bowie, George Michael en Queen Undercoversessies gehouden.

Brink Evenementen organiseert voor de tweede keer Undercoversessies op de Brink. Weer met een geweldige line-up en weer gratis toegankelijk. David Bowie, George Michael en Freddie Mercury (Queen) krijgen die avond een passend en vooral spetterend eerbetoon.

Van 19.30 tot 20.30 uur staat David Bowie centraal. “Doe je ogen dicht en je bent ervan overtuigd dat Bowie op het podium staat. Doe ze open en je ziet Edgar Koelemeijer, maar je hoort nog steeds Bowie. Niet te geloven hoe dicht zijn stem bij die van de vorig jaar overleden rockster in de buurt komt. Voeg daar een weergaloze begeleidingsband aan toe, met onder anderen gitarist Alan McLachlan van The Scene , plus al die klassiekers van de meester zelf zoals Heroes, China Girl, Ziggy Stardust, Wild is the Wind, Space Oddity, Rebel Rebel… en je avond kan niet meer stuk”, aldus de organisatie.

Van 21.00 tot 22.00 uur volgt de ode aan George Michael. “Drie dagen nadat ‘George Michael de Undercoversessie’ had plaatsgevonden, stierf de echte George. Dat was een heel vreemd toeval. Gevolg was wel dat de sessie op veel plekken gevraagd werd en dat heeft nu geresulteerd in een zeer goed ingespeelde band. Frontman Robin Verkaik is minstens zo flamboyant als Michael zelf en ja, het zou zo maar kunnen dat ze die kersthit van Wham ook nog spelen.”

Van 22.30 tot 23.55 uur, tenslotte, komt Queen aan de beurt. “We weten het nog precies. Tweede kerstdag 2013 viel op een donderdag en daarom was er gewoon een Undercoversessie. En wat voor één! Queen! Met werkelijk een droombezetting zou eigenlijk maar drie keer opgetreden worden en daarna nooit meer! Maar ja, het was zo belachelijk mooi en goed, dat besloten werd het vaker te doen, maar alleen op heel bijzondere plekken, zoals op de Queen fanclub meeting in Engeland en natuurlijk op de plek waar het allemaal begon: Deventer!”