Stedendriehoek

Spelen langs de rivier; met je tenen in het water of modderen in Woeste Willem

Er wordt heel wat gerecreëerd langs het water in Nederland. In Deventer is de camping op de Worp vanaf de eerste zonnestralen in het seizoen al weer goed gevuld en dagelijks zoeken jong en oud plezier en afkoeling bij warm weer in het water.

Pas wel op voor de (onder)stroming in de rivier, want deze kan verraderlijk zijn, ook voor honden.

’s Ochtends zittend met de voeten in het zand, terwijl je geniet van een ontbijtje aan de IJssel. Met uitzicht op de rivier en daarachter de skyline van de stad is het hier best uit te houden.

Woeste Willem houdt van de natuur

De meeste kinderen uit de buurt weten Woeste Willem al goed te vinden. Dit is een natuurspeelplek in de uiterwaarden van de rivier. In deze speeltuin wordt je zeker weten vies! Hier vind je geen schommels en glijbanen, maar boomstammen, water en modder. Hier kunnen de kids zich helemaal uitleven en oude kleren zijn verstandig, want vies worden gaat hier zeker gebeuren. Omdat Woeste Willem van de natuur houdt is het verstandig om lopend of de fiets te komen als dat lukt. Kom je toch met de auto, parkeer deze dan bij het pontje en wandel via het park naar de natuurspeelplaats.

Van de camping zo de stad of de natuur in

De kinderen zullen zich geen moment vervelen, maar als ouder wil je natuurlijk ook iets te doen hebben. Ook dat is hier geen probleem! Begin de dag relaxed aan het water. Wat je daarna kunt doen? Stap op het pontje om naar de binnenstad te varen en vermaak je in de stad met cultuur, shoppen en de vele horeca die Deventer kent. Maar je kunt natuurlijk ook een wandeling maken in de uiterwaarden. Ontdek het rijke dierendom, waarbij vooral de vogelpopulatie sterk is uitgebreid sinds het project Ruimte voor de rivier. Ook een koe kom je waarschijnlijk wel tegen. Maar let ook eens op de dieren die wat kleiner zijn; libellen, vlinders en andere kleurrijke wezens. Er is hier genoeg te ontdekken voor iedereen.