Stedendriehoek

Skeelerwedstrijd voor jeugd in Deventer

DEVENTER – Op zaterdag 10 juni vindt op de skeeler/wielerbaan op sportpark Keizerslanden te Deventer een skeelerwedstrijd plaats voor pupillen en junioren. De wedstrijd wordt mede georganiseerd door de Deventer IJsclub (DIJC) en maakt onderdeel uit van de Stouwdam Competitie. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek.

Iedereen die geboren is in 1998 of later kan meedoen aan de wedstrijd, ook als men geen licentie heeft. Het is namelijk mogelijk om op een daglicentie te rijden. Deze dient men een half uur voor aanvang van de wedstrijd, die om 9.30 uur begint, te kopen en kost 5 euro. Men kan ook online inschrijven via http://skeelerhuus.nl/stouwdam/

De Stouwdam Competitie is een serie wedstrijden voor zowel jongens als meisjes uit het oosten van het land, die plaatsvindt onder auspiciën van de KNSB. Gedurende de zomer zijn er negen wedstrijden op verschillende plaatsen in Gelderland en Overijssel. Zowel wedstrijdrijders als recreanten kunnen aan de wedstrijden meedoen. Men hoeft bovendien niet alle wedstrijden uit de cup te skeeleren, het is ook mogelijk om alleen voor de wedstrijd in Deventer in te schrijven.

Deelnemers rijden verschillende afstanden. De kortste afstand is een individuele tijdrit over een afstand van 100 meter voor de jongste deelnemers en 300 meter voor de oudste deelnemers. De langste afstand is een pelotonswedstijd met een lengte tussen de 330 meter (jongste jeugd) en 5000 meter (oudste jeugd).