Stedendriehoek

Shantykoor volop in kerstsfeer

TWELLO – Overal om je heen zie je de dorpen en steden feestelijk verlicht en versierd. Iedereen kijkt uit naar de kerstdagen, zo ook de mannen van shantykoor De Trossen Los. “Ook wij zijn de laatste maanden, en dat is al vanaf september, druk bezig om nieuwe kerstliederen in te zingen. Soms was dat bij hoge temperaturen en dat zal menigeen die in de buurt van ons repetitielokaal was, de wenkbrauwen hebben doen optrekken.”

“Maar wij willen bij onze diverse kerstoptredens goed beslagen ten ijs komen, dus moet je wel vroeg beginnen. Wij hebben immers een, in de wijde omgeving in de loop der jaren opgebouwde, grote reputatie op te houden.”

Prachtig repertoire

“Ook dit jaar is onze dirigent, Gert Pannekoek, er weer in geslaagd een prachtig repertoire samen te stellen, variërend van wat onbekendere, maar o zo mooie, soms gevoelige, soms vrolijke liederen, tot traditionele meezingers. Om u alvast in kerststemming te brengen: zondagmiddag 17 december is er een inloopdienst/kerstconcert in de Martinuskerk in Twello, waar wij een voorproefje van ons repertoire ten gehore brengen. Woensdagavond 20 december treden we op in het sfeervolle Boshuis in Klarenbeek, aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Zaterdagavond 23 december geven we een concert in de prachtige Dorpskerk in Twello, aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur.”

Voorverkoop van kaarten à €8,- is bij Primera Oonk in Twello. Indien niet uitverkocht kan men nog kaarten kopen voor aanvang van de concerten aan de zaal.