Stedendriehoek

Sfeervol winterbeeld in Nieuwstraat

DEVENTER – De winkel en de expositieruimte van Atelier ARToMoNDo aan de Nieuwstraat zijn getransformeerd in een sfeervol winterbeeld. Er zijn veel wolvilten artikelen, mooie sieraden en winterse schilderijen. De kunstenaars van ARToMoNDo hebben de afgelopen maanden hier hard aan gewerkt en willen dit graag laten zien tijdens de opening op donderdag 22 november om 16.30 uur.

Naast het werk van de deelnemers exposeert ook Gustave Nouel bij ARToMoNDo met twaalf Deventer stadsgezichten. Dit is vooruitlopend op een tekencursus die Nouel start op zaterdag 24 november bij Atelier ARToMoNDo. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. De expositie is geopend tot half januari op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur en soms op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

In Nederland is Gustave Nouel één van de bekendste en meest erkende kunstschilders van de overzeese rijksdelen, met meer dan 200 exposities op zijn naam. Hij is bekend van zijn mooie, goed gelijkende portretschilderijen waarbij de ogen cruciaal zijn. Want ogen zijn de spiegels van de ziel. Hij deelt zijn expertise bij ARToMoNDo. Deze maand met prachtige Deventer stadsgezichten waarvan ook een kalender te koop is bij ARToMoNDo. Op 24 november start een korte cursus van vier keer portrettekenen op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur bij ARToMoNDo, waarvan de eerste les een proefles is. Zie ook: www.gustavenouel.com

Winkel en mozaïek
De winkel van ARToMoNDo aan de Nieuwstraat 20 bestaat een jaar. Dit is onlangs gevierd met het plaatsen van het grote naambord aan de gevel. In de winkel worden producten verkocht die in het ARToMoNDo-atelier worden gemaakt. Wie in de winkel komt, ziet veel mozaïek. Met mozaïeken heeft ARToMoNDo inmiddels naam gemaakt. Het is een prettige, meditatieve werkvorm die altijd een mooi resultaat oplevert. En het is een mooie metafoor voor ARToMoNDo: ieder draagt zijn steentje bij en het gezamenlijk resultaat is veelkleurig en mooi. ARToMoNDo verzorgt ook mozaïekworkshops en maakt mozaïeken in opdracht. In de winkel worden ook mozaïekspullen verkocht.

Atelier
Beeldend kunstenaar Marianne de Bakker begon in 2011 met haar ARToMoNDo-atelier in Deventer. In eerste instantie werden atelieractiviteiten aangeboden als re-integratiemogelijkheid. Toen er bij kunstenaars met een zorgvraag ook behoefte bleek aan een kleinschalig atelier met professionele begeleiding, stelde zij ARToMoNDo ook daarvoor open. Op dit moment zijn de meeste van de 35 deelnemers vanuit de sociale wijkteams naar ARToMoNDo doorverwezen. Het atelier kent een mooie mix van mensen met een diverse zorgvraag, achtergrond en creatieve aspiraties.