Stedendriehoek

Sfeervol smikkelen op de Worp

DEVENTER – Voor het culinaire festival Eten op Rolletjes wordt het Worpplantsoen omgetoverd tot een feestelijk openluchtrestaurant met dertig foodtrucks, theater en live muziek. Bij Eten op Rolletjes is er iets te vinden voor iedereen. Een groot aantal keukens ‘op rolletjes’ zorgt ervoor dat iedereen hier een fijne tijd heeft. Kom met het hele gezin, met familie of vrienden en plof neer op het terrein.

Naast Deventer doet Eten op Rolletjes nog meer locaties aan in 2017: van het Dudokpark in Hilversum tot het Akoesticumpark in Ede. De ingrediënten van het gratis festival zijn keukens op wielen met het lekkerste eten, live muziek en kindervermaak. Eten op Rolletjes reist in totaal naar tien steden in 2017. En van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli is Deventer aan de beurt. Een gezellig evenement bomvol eten, drinken, muziek en gezelligheid.

Hapjes delen

“Hoe leuk is het om nieuwe mensen te ontmoeten? Deel hapjes met elkaar, laat je verrassen door nieuwe smaken, theater en muziek.” De organisatoren Frans en Bob Nagel zoeken voor Eten op Rolletjes altijd naar unieke plekken. “Wij willen locaties die iets uitstralen. We willen plekken die historie en sfeer uitstralen. En daar past deze plek in het Worpplantsoen prima bij. Van curry tot oesters, iedereen kan hier lekker eten bij één van de foodtrucks. Bij een goed feestje hoort natuurlijk ook goede muziek. Daarom zijn er lokale bands en dj’s die de sfeer zeker zullen verhogen. En de kids worden natuurlijk ook niet vergeten. Zo kunnen zij zich onder andere laten schminken of zich vermaken in de knutselhoek of bij het poppentheater. Voor de volwassenen is er straattheater en veel muziek.”

Hele gezin

Eten op Rolletjes brengt mensen samen, volgens de organisatoren. “Dit festival is voor het hele gezin, van jong tot oud. Even relaxen met elkaar en genieten van eten, muziek en theater. Iedereen voelt zich thuis op Eten op Rolletjes. Van jong tot oud en alles daartussenin. Zodra je het terrein op stapt, waan je je in een vakantiestemming, omgeven door lekker eten en muziek. Je kunt samen met familie neerploffen op een picknickkleed, vrienden maken aan de lange houten tafels, verrassende nieuwe smaken ontdekken of de heupen losgooien op live muziek.”

En het goede nieuws is: ook voor de vegetariërs, veganisten en glutenvrije diëten is er genoeg lekkers te verkrijgen. Dit betekent dat niemand meer een geldige reden heeft om komend weekeinde thuis te eten. Drink de lekkerste wijntjes en speciaalbiertjes bij een van de vele bars. Ook zijn er cocktails en gin-tonics verkrijgbaar. De toegang tot Eten op Rolletjes is gratis. De openingstijden zijn: vrijdag 21 juli van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag 22 juli van 13.00 tot 23.00 uur en zondag 23 juli van 13.00 tot 22.00 uur. Ga voor meer informatie naar de website www.etenoprolletjes.nl.