Stedendriehoek

Senioren bijpraten over OV-chipkaart

DEVENTER – Binnen het reizen met het Openbaar Vervoer is er de laatste jaren het een en ander veranderd. Voor het reizen met het Openbaar Vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. De gemeente Deventer merkt dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan, omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt.

Om antwoorden op die vragen te geven, verzorgt de gemeente Deventer in samenwerking met de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland een informatiebijeenkomst in Deventer. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

 

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het eventueel maken van een proefreisje, om zo de kaartautomaat en de OV-chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

 

De bijeenkomst vindt woensdag 17 mei plaats in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer. Het duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.