Stedendriehoek

Schwere Worte in het Bouwhuis

LETTELE – De solo-tentoonstelling van Peter Kalkowsky, in de galeries van het Bouwhuis, Croddendijk 8 te Lettele, is nog te bewonderen tot en met zondag 8 januari 2017. De twee series Aeternitas’ en ‘Allen die zich’ staan centraal in deze expositie.

Aeternitas’ Latijn voor eeuwigheid/onsterfelijkheid is een wit veld omgeven met een raster van zwarte lijnen. Zonder scherpe contouren drijft het witte veld in het zwart een omgekeerd zwart gat.
Speciaal voor de expositie in het Bouwhuis maakt Kalkowsky gebruik van een relatief nieuwe techniek: het drukken met 3D-printplaten. “De 3D-printer biedt vele mogelijkheden en het produceren van drukplaten is daar één van. De printplaat is ontworpen in Photoshop gemaakt door een 3D-printer en later afgedrukt als hoogdruk. De serie ‘Allen die zich’ is gedrukt met letter Garamond uit de 3D-printer. Voor iedereen is het belangrijk om in vrijheid en zekerheid te leven maar voor een buitenlander is dit nog vele malen belangrijker. De eerste zin van de Nederlandse grondwet stelt dit vast” aldus de kunstenaar. Zie voor meer informatie de website hetbouwhuis.net/expositie/schwere-worte