Stedendriehoek

Schoonheid met een rauw randje

Twee kunstenaars, Paola de Bruijn en Jonaske de Ruiter, hebben een fascinerende expositie samengesteld, getiteld Stil, die tot en met zaterdag 13 juli is te zien bij galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer. Bij het creëren van hun kunstwerken maken zij gebruik van combinaties van technieken, zoals fotografie, grafiek en borduursel. Een Meet & Greet, ontmoeting met de kunstenaars, is op zaterdag 13 juli van 14.00 tot 16.00 uur.

De wereld fascineert Paola in al haar gradaties. Vanuit haar grote liefde voor fotografie en grafische technieken maakt zij gelaagde kunstwerken die je meenemen naar een plek naast het alledaagse. Eigen foto’s worden bewerkt of aangevuld met andere technieken, zoals grafiek en borduursel. Het gevolg zijn intuïtief groeiende kunstwerken. Haar werk is modern, lieflijk, poëtisch, stil, melancholiek en soms uitbundig. Schoonheid in nietigheid en kleinheid zijn terugkerende uitgangspunten in haar werk. Voor de expositie bij DNA heeft Paola daar verlies en troost aan toegevoegd.
Jonaske komt graag uit haar ‘comfortzone’. Daar waar het schuurt en waar zij uitgedaagd wordt om in een moeilijke situatie tot een oplossing of een sterk beeld te komen. De gelaagdheid in het leven boeit Jonaske en dat is ook wat terug te zien is in haar kunstwerken.
Haar werk heeft een sterke, poëtische verbeeldingskracht. Dat poëtische kent echter altijd een rauw randje. Zij houdt van de rafelranden van het leven en het geleefde leven van de mens.
Ook Jonaske houdt zich bezig met verschillende kunstvormen en is voortdurend op zoek naar nieuwe combinaties van technieken. De laatste jaren speelt de fotografie een steeds grotere rol, zowel analoog als digitaal.

Ook het beeldend werk van Anneke Mensink en Noëlla Moen maken onderdeel uit van deze expositie. Voor meer informatie: www.galeriedna.nl