Stedendriehoek

Schoenen voor dak- en thuislozen

DEVENTER – Tot en met 18 december kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd bij de ReShare Store in Deventer, in ruil voor 50% korting op een artikel naar keuze. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met opvangcentra, op 19 december weggegeven aan dak- en thuislozen.

Het aantal daklozen tussen de 18 en 65 jaar in Nederland ligt rond de 40.000 (CBS). Deze mensen lopen gemiddeld zo’n 40 kilometer per dag. Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. “Daarom wil de ReShare Store hen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen. Dus heb jij nog herdraagbare schoenen over? Lever die dan in en krijg als dank 50% korting op een artikel naar keuze. Zo maak je niet alleen iemand anders blij, maar help je het milieu ook nog een handje”, aldus Thamar Keuning.

Herdraagbare schoenen kunnen worden ingeleverd bij de ReShare Store aan de Keizerstraat 4 in Deventer. Er is vooral behoefte aan mannenschoenen, maar alles is welkom. Er wordt samengewerkt met lokale opvangcentra, zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen. Op 19 december worden zij hartelijk verwelkomd bij de ReShare Store om een paar schoenen uit te zoeken. Natuurlijk wordt dit allemaal gedaan conform de covidmaatregelen die op dat moment gelden.