Stedendriehoek

Schaatsen voor junioren

DEVENTER – De Deventer IJsclub (DIJC) houdt op zaterdag 17 december de ‘Paul Schoemaker Memorial’ in De Scheg. Dit is een internationaal toernooi voor junioren in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar.

Van de huidige topschaatsers lieten de gebroeders Mulder, Lotte van Beek en Jorien Voorhuis zich ook al bij deze wedstrijden zien, net als oud-toppers zoals Mark Tuitert en de Duitse sprintster Monique Angermüller.
Aan het toernooi doen meisjes en jongens mee in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar, verdeeld over twee leeftijdscategorieën (13/14 en 15/16 jaar). Het zijn schaatsers die aan de vooravond van een eventuele doorbraak staan.

De Paul Schoemaker Memorial wordt voor de vierde keer georganiseerd en is een voortzetting van het Paul Schoemaker Jeugdtoernooi dat al 34 keer werd georganiseerd. De naamsverandering is een gevolg van het overlijden van Paul Schoemaker in 2011.
De wedstrijden worden verreden op zaterdag 17 december van 17.30 tot 22.00 uur. Op het programma staan de 500 en 1500 meter. Wie de toekomstige Europees of wereld- of Olympisch kampioenen aan het werk wil zien, kan gratis terecht op de ijsbaan van het sport- en recreatiecentrum De Scheg.