Stedendriehoek

Schaats je uurrecord

DEVENTER – Het is inmiddels voor velen een traditie: de uurwedstrijd van de Deventer IJsclub (DIJC) en Sportbedrijf Deventer, waarbij iedere schaatser zijn of haar eigen uurrecord kan zetten. Dit seizoen vindt het evenement plaats op zaterdag 10 februari, tijdens de Olympische Winterspelen. IJsbaan De Scheg heeft dan een speciale olympische aankleding, dus deelnemers schaatsen ook nog eens onder extra inspirerende omstandigheden.

Zoals gebruikelijk kunnen schaatsers van alle leeftijden en alle niveaus inschrijven, zowel DIJC-ers als niet-leden. Op zaterdag 10 februari van 08.35 tot 09.35 uur gaat het erom zoveel mogelijk rondjes in een uur te schaatsen. En om deelname extra aantrekkelijk te maken: iedereen kan geheel kosteloos meedoen.

Voor dit uurrecord gaat men niet zozeer de strijd aan met de andere rijders, maar met zichzelf. Op een leuke en niet-competitieve manier kunnen deelnemers zien wat hun duurtempo is en hoeveel progressie ze dit seizoen hebben geboekt. Alle schaatsers rijden met een transponder. Gedurende het uur kunnen ze hun eigen vorderingen op een groot scherm langs de baan volgen. De uitslag is meteen na afloop van de wedstrijd bekend en wordt gepubliceerd op de website van Mylaps, inclusief alle details zoals de individuele rondetijden.

Van iedere deelnemer wordt het aantal ronden bijgehouden met een transponder. Voor rijders zonder eigen transponder is een aantal leentransponders beschikbaar. Dat aantal is beperkt, dus geadviseerd wordt niet te lang te wachten met inschrijven. Ook als men zelf een transponder heeft is het nodig tijdig in te schrijven, want alle deelnemers en transpondernummers moeten vooraf worden geregistreerd.

Alle ingeschreven deelnemers moeten zich tussen 07.30 en 08.15 uur melden in het Schaatscafé. Daar krijgt men ook, indien nodig, de leentransponder. Inschrijven is gratis. Wel geldt voor de leentransponders een borg van 95 euro (de vervangingswaarde). Dit bedrag hoeft men niet vooraf te betalen, maar wel wordt een geldig identiteitsbewijs gevraagd of autosleutels als onderpand. Inschrijven voor de uurwedstrijd kan tot en met donderdag 8 februari via de website www.deventerijsclub.nl.