Stedendriehoek

‘Samenwerken op één locatie is een droom die uitkomt’

DEVENTER – André Leferink (directeur van de Parabool), Emiel Nikkels (directeur van Nikkels bouwbedrijf) en Gerrit, toekomstige cliënt van de dagbesteding, gaven vorige week het startsein voor een bijzonder nieuwbouwproject aan de Brederodelaan 41. De Parabool dagbesteding en Service Bureau komen samen onder één dak.

Dit project wordt uitgevoerd door bouwteampartners Nikkels bouwbedrijf, Studio Groen + Schild en Loohuis Installatietechnieken. In aanwezigheid van enkele medewerkers en cliënten vond de feestelijke onthulling van het bouwbord plaats. Het nieuwe gebouw wordt een fijne werkplek voor deelnemers van de dagbesteding van de locaties Kleurmeesters, Industrie, Op Maat en Textiel. Hiernaast krijgt de locatie een kantoorfunctie voor de medewerkers Ambulant KJG en van het Service Bureau. “Samenwerken op één locatie is een droom die uitkomt”, aldus André Leferink. “Wij verwachten eind 2024 naar het nieuwe pand te verhuizen.”

Samen uit en thuis op één locatie

De Parabool begeleidt verstandelijk beperkte mensen in (thuis)wonen en werken. Daarom heeft de Parabool verschillende werkplekken in de omgeving van Deventer. Ook wel dagbesteding genoemd. Het samenvoegen van kleinere dagbestedingslocaties naar één groot gebouw zorgt ervoor dat iemand binnen een vertrouwde omgeving zijn of haar talent beter kan ontwikkelen. Hiernaast werken de cliënten van de dagbesteding samen met de medewerkers van het Staf Bureau. Letterlijk en figuurlijk. Zo komen op de begane grond de werkruimtes voor de verschillende dagbestedingsactiviteiten en op de eerste verdieping kantoorwerkplekken. Ook komt er een gezamenlijke keuken en kantine voor cliënten en medewerkers. Zo blijft iedereen gezellig met elkaar in contact en wordt het werkplezier vergroot door samenwerken. Want de Parabool gelooft: samen kun je meer dan alleen!

Over de Parabool

“Ieder mens wil zijn of haar wensen en dromen verwezenlijken. Bij de Parabool ondersteunen we kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Met kleinschalige woon-, werk- en dagbestedingslocaties in de regio Zuidwest Overijssel richt de Parabool zich op ontplooiing, sociale contacten en integratie in de samenleving. Ook bieden wij ondersteuning in de eigen omgeving. Thuis, op school of op het werk. Gewoon maakt ons bijzonder. Lees meer op www.deparabool.nl