Stedendriehoek

Samen wandelen gezond én gezellig

DEVENTER – Wandelen is gezond. En nog gezellig ook. Wandelen is laagdrempelig en biedt ook mensen met een beperking een mooie gelegenheid om te bewegen in de buitenlucht. Bovendien is wandelen een activiteit die je heel makkelijk samen kunt doen, of je nu een beperking hebt of niet. De Klup in Deventer start dan ook met een structurele wandelactiviteit voor mensen met en zonder beperking.

Tijdens de Nationale Special Olympics 2016 in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek werd een wandeldriedaagse gehouden. Generaal buiten dienst Peter van Uhm was marsleider. Dertien Deventer wandelaars deden mee en wandelden, samen met hun wandelcoaches, elke dag vijf kilometer. Een mooie gelegenheid voor een aantal mensen die geen sport beoefenen in verenigingsverband om toch aan de Special Olympics mee te kunnen doen. En wat zijn ze trots op de behaalde medaille. Wat de Deventer wandelaars betreft mag de organisatie dit onderdeel er in houden.

Twee jaar wachten op een volgend wandelevenement is natuurlijk wel heel lang. Daarom heeft De Klup besloten om deze maand al te beginnen met een maandelijkse wandelactiviteit. Op een aantal zondagen wordt er gewandeld, steeds een route van ongeveer 5 kilometer, natuurlijk onder begeleiding van de wandelcoaches. Een mooie voorbereiding op de Avondvierdaagse in mei, want natuurlijk geven de wandelaars daar ook acte de présence. 

De eerste wandeling vindt plaats op zondag 29 januari. De start is om 10.00 uur bij tafeltennisvereniging Swift, Bekkumerstraat 11 in Deventer. In februari, maart en april wordt er ook gewandeld. Wandelaars die aan alle vier de wandelingen hebben deelgenomen, mogen gratis meedoen aan de Avondvierdaagse in mei. De kosten van de zondagse wandeling zijn €4,-. Begeleiding, route én een consumptie zijn inbegrepen. Iedereen, met of zonder beperking, is welkom om mee te wandelen. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel via e-mail info@sportcarrousel.nl