Stedendriehoek

Samen sporten voor het goede doel bij Deventer Buddy Challenge

DEVENTER – Zondag 10 september verzorgt trainingsstudio F.R.I.S. voor de vijfde keer de Deventer Buddy Challenge voor de stichting Beat Batten.

“Een gezond lijf hebben en kunnen sporten, is een absolute zegen. En ook een goede reden om je in te zetten voor mensen die het op dat vlak minder goed getroffen hebben. Ieder jaar organiseert trainingsstudio F.R.I.S. daarom een evenement om geld in te zamelen voor een goed doel: de Deventer Buddy Challenge”, vertelt Tanja Hogenberg. “Je kunt je per tweetal of alleen inschrijven en dan een eigen donatie of zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen bij vrienden, buren, collega’s en familie. Op de dag zelf gaan jij en je buddy een uur lang sporten op het Deventer stadsstrand bij Meadow. Het is een geweldige, feestelijke dag, waarop we geld inzamelen voor de stichting Beat Batten. Iedereen kan en mag meedoen, jong en oud. Je krijgt een heel gaaf T-shirt als bedankje voor je inzet en als aandenken.”

Saamhorigheid

“Het is een dag dat iedereen weer even laat zien: we zijn er voor jullie en we zetten onze gezonde lijven in om jullie te helpen, om geld op te halen. En dat vind ik wel belangrijk, dat mensen dat blijven doen. Een beetje saamhorigheid. We staan er echt als team. Kom in actie en laat jouw deelname sponsoren door onze gezamenlijke sponsorpagina met jouw netwerk te delen of maak jouw eigen sponsorpagina aan.”

De ziekte van Batten is een stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Tot de kleuterjaren lijkt er niets aan de hand, maar daarna volgt plotseling een opeenstapeling aan problemen: eerst verliezen ze steeds meer van hun zicht, dan volgen epileptische aanvallen en geheugenverlies, en uiteindelijk gaan de meeste kinderen er tussen hun 15e en 25e aan dood. Vooralsnog bestaat er geen medicijn om de ziekte te remmen of te genezen. “Het geld dat we met de Deventer Buddy Challenge ophalen, gaat naar hoopgevend onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte beter te kunnen bestrijden. We hebben al meer dan 50.000 euro opgehaald, alle voorgaande edities bij elkaar opgeteld. Daar ben ik erg blij mee.”