Stedendriehoek

‘Samen kom je verder!’

Op vrijdag 29 september houdt Leer- en Werkbedrijf Bij Tjoonk, op landgoed de Bannink, Rodijksweg 9a in Colmschate, vanaf 14.00 uur een open dag. Het programma is leuk en afwisselend. “Wees welkom en kom zelf kijken, luisteren, proeven en meedoen. Bezoek de moestuin, de maakstal en de dieren of doe mee!”

“Wil je meer weten over hoe verschillende mensen Bij Tjoonk samenwerken? Doe dan mee aan de Strobalensessies. Jeroen en Marleen Spikker, de eigenaren van Bij Tjoonk, vertellen vanaf 14.15 uur over hun mini-maatschappij.  Daarna neemt Hans Kroon in een interactieve sessie de bezoekers mee in Sociale Rolversterking. Uitgangspunt is dat iedereen iets bijdraagt. Er wordt gekeken vanuit de mogelijkheden en waar mensen gelukkig van worden. Present Deventer wil een maatschappelijke beweging in gang zetten in Deventer, waarbij het steeds meer vanzelfsprekend wordt om elkaar te helpen. Ze vertellen er graag over.”

Groene Spelen

Om 16.00 uur starten bezoekers en Bij Tjoonk-deelnemers aan de Groene Spelen. In ‘Samen kom je verder!’ worden acht opdrachten over het erf en de boerderij uitgevoerd. De open dag eindigt om 17.00 uur.