Stedendriehoek

Samen de natuur verbeteren in de Wilpsche Klei

DEVENTER – Rijkswaterstaat werkt aan een plan om de riviernatuur in de Wilpsche Klei, gelegen bij Deventer, te verbeteren. Natuurvriendelijke oevers en het verbinden van de rivierarm met twee plassen (meestromende geul) moeten ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten vissen en andere dieren. Op donderdag 7 september 2023 vindt er een publieksbijeenkomst plaats om omwonenden en andere geïnteresseerden te betrekken bij de plannen. 

Om planten en dieren zich weer thuis te laten voelen bij de rivier ontwikkelen we oevers met meer begroeiing en variatie. De natuurvriendelijke oever draagt bij aan de biodiversiteit. Medio 2027 moet deze natuurmaatregel worden opgeleverd.

Publieksbijeenkomst
Het doel van de inloopbijeenkomst is om de deelnemers te informeren over de plannen, de aanpak en het vergunningentraject. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en ideeën met elkaar te delen. De projectmanager, omgevingsmanager en ecoloog van beide projecten zullen de maatregel toelichten en meer vertellen over het ontwerpproces. De publieksbijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 september van 19.00 – 21.00 uur. De locatie is De Kribbe aan de Weerdseweg 6a in Wilp. Aanmelden voor de publieksbijeenkomst kan via de projectpagina van de Wilpsche Klei op www.samenwerkenaanriviernatuur.nl, of stuur een e-mail naar loket-krwoost@arcadis.com.