Stedendriehoek

Samen aan de slag in Poëzieweek

Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst roept zijn vaste schrijvers, maar ook anderen, op: zet je pen en je hart aan het werk. “Stuur je gedicht voor donderdag 28 januari in naar de coördinator van het Schrijverscafé van de Kunstkring op het thema van de Poëzieweek: Samen.”

Jaarlijks is de Poëzieweek in zowel Nederland als Vlaanderen zeer actueel. “Ook in onze regio is men er druk mee. Helaas kunnen veel live evenementen niet doorgaan, maar online hebben we genoeg mogelijkheden. De Poëzieweek is van 28 januari tot 3 februari. Het thema hiervan is ‘Samen’. Voor nu lijkt me dat de meest toepasselijke titel voor wat we (moeten) doen. Wat we ook doen, laten we het samen doen”, aldus Lis van der Geer van het Schrijverscafé van de Kunstkring in Twello. “Graag doe ik een oproep aan iedereen om over dit thema een mooi gedicht te schrijven. Stuur dit voor 28 januari digitaal in naar mijn e-mailadres jelevenschrijven@gmail.com. Voorzie uw gedicht van e-mailadres plus naam en achternaam. Uw tekst is maximaal 1 pagina A4 (in lettertype Times New Roman) inclusief witregels.”

Van alle gedichten zullen drie genomineerden overblijven. “Deze drie worden online gepubliceerd. Hieruit wordt de nummer één gekozen. Die publiceren we op onze nieuwe website en op Facebook van de Kunstkring Voorst. De ultieme winnaar verdient een interessante boekenbon. De nummers twee en drie krijgen een eervolle vermelding en een uitnodiging om hun gedicht voor te dragen voor publiek op het allereerste live Schrijverscafé dat plaats zal vinden. Alle gedichten worden – indien u daar toestemming voor geeft – op volgorde van binnenkomst per dag geplaatst op de Facebooksite van Kunstkring Voorst. Meldt u aan voor onze Facebookpagina als volger. Zo kunt u dan stemmen (liken). In een later stadium verschijnt een e-book met de titel ‘Samen’, waarin al deze mooie gedichten verzameld zijn en waar je als dichter kosteloos en belangeloos aan meedoet.”