Stedendriehoek

Ruimere terrassen mogen tot eind mei blijven

Horecaondernemers hebben het de afgelopen twee jaar zwaar gehad. Het college heeft daarom toegestaan dat horecaondernemers hun terrassen tijdelijk konden vergroten. Met ruimere terrassen konden horecaondernemers meer gasten op een coronaveilige afstand van elkaar ontvangen. De ruimere terrassen mogen nog blijven staan tot en met 31 mei 2022.

Het college heeft eind vorig jaar besloten om de tijdelijke vergunningen voor grotere terrassen te verlengen tot 1 oktober 2022, maar in dat besluit was ook opgenomen dat de verlenging eerder afloopt als er geen landelijke beperkingen meer zijn voor horecabezoek.

Wethouder Thomas Walder: “Alle coronamaatregelen komen met ingang van 23 maart te vervallen. Heel fijn voor de horecaondernemers en alle gasten, want het betekent dat we eindelijk weer terug naar het ‘oude normaal’ gaan.”
Het college kiest voor een geleidelijke overgang. Walder: “Ondernemers mogen de ruimere terrassen nog tot eind mei laten staan. Aansluitend geldt in de binnenstad van 1 juni tot en met 12 juni de evenementenopstelling voor terrassen, vanwege de Zomerkermis. Daarna gaan ook de terrassen in de binnenstad terug naar de oude opstelling.”

Terrassen op de Brink
Horecaondernemers hebben samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Deventer een verzoek bij de gemeente ingediend om de oude terrasopstelling op de Brink tegen het licht te houden. Meer ruimte voor terrasbezoekers is daarbij het vertrekpunt. KHN werkt een voorstel uit en neemt de buurt daar ook in mee.
Walder: “We zijn in gesprek over de terrasopstelling op de Brink. Dat is een lastige puzzel. We willen graag zorgen voor een goede balans tussen horeca, commercie, kwaliteit van het plein, bewoners en de markt. We moeten alle belangen heel goed afwegen.” Het college neemt later dit jaar een besluit over een eventueel aangepaste terrasopstelling op de Brink.

Beeld: gemeente Deventer