Stedendriehoek

Rouwcafe maandag 11 december met Alex Gentjens

Wanneer het overlijden van een geliefde in ons leven zich voordoet dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Het leven kan op zijn kop komen te staan en er is de ervaring dat niets meer is zoals het was. Vaak is het ook moeilijk om het verhaal kwijt te kunnen bij mensen in onze omgeving die een dergelijke ervaring (nog) niet hebben meegemaakt. Een ontmoeting met iemand die dat wel heeft meegemaakt kan dan soms heel behulpzaam zijn.

Humanitas Deventer organiseert op maandag 11 december een rouwcafe. Dit is een avond voor mensen die rouwen vanwege het verlies van een geliefde. Heel graag willen we iedereen de ruimte geven om contact te hebben met mensen die vergelijkbare ervaringen hebben en om die ervaringen met elkaar te delen om elkaar tot steun te zijn.

Iedereen die rouw ervaart en dat wil delen met lotgenoten is dan van harte welkom. Deze keer zal Alex Gentjens voordragen uit zijn oeuvre. Alex is een Vlaamse Deventenaar die afgelopen jaar zelf afscheid heeft moeten nemen van een aantal mensen uit zijn directe omgeving. Nadat zijn moeder en twee broers dit jaar kort na elkaar zijn overleden, is hij begonnen met het schrijven van gedichten over afscheid nemen, de dood en rouwverwerking.

Het rouwcafe wordt gehouden in Wijkgebouw De Driehoek, aan de Rielerweg 110 in Deventer. De avond begint om 19.30 uur. Er zullen ook boeken zijn die geleend kunnen worden.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden. De deelname en de koffie en thee zijn gratis. De avond is toegankelijk voor mensen uit Deventer en omliggende gemeenten.

Als u vragen heeft kunt u ons bereiken op 06 53 82 58 30 of op steunbijverlies.deventer@humanitas.nl.